Open Nav

Wat is boekhouden?

Met boekhouden wordt het netjes, overzichtelijk en systematisch (vaak dagelijks) bijhouden van de (financiële) administratie bedoeld. Alle inkomsten en uitgaven van een onderneming worden verwerkt, zodat je inzicht krijgt in de financiën. Bij grotere organisaties is dit ook belangrijk zodat er verantwoording afgelegd kan worden over het gevoerde financiële beleid. Ook laat boekhouden zien welke verbeteringen er op financieel vlak mogelijk zijn. Aan de hand van de boekhouding worden dus ook veel beslissingen gemaakt.

Omdat een goede boekhouding veel tijd kan kosten, besteden sommige ondernemers de boekhouding uit aan een boekhouder of administrateur. Toch zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden om zelf gemakkelijk te boekhouden. Zo heeft online boekhouden de boekhouding een stuk gemakkelijker gemaakt. Je houdt hiermee online je boekhouding en administratie bij. Je kunt online boekhouden in de cloud, maar ook met een boekhoudkundig programma. Zo’n boekhoudkundig programma hoef je vaak niet te installeren; je kunt online inloggen op de website van het programma. Handig, want op die manier kan online boekhouden altijd en overal!

De software van TimeChimp kun je koppelen aan de online boekhoudsoftware van jouw onderneming. Zo kun je als ondernemer dus super eenvoudig je uren registreren en je boekhouding doen.

Geef een geldig e-mailadres op

Probeer gratis 14 dagen uit. Geen betaalgegevens nodig.

https://www.timechimp.com/begrippen/wat-is-boekhouden

Pagina delen?

Gratis proberen? Dat is wel zo fijn.

Geef een geldig e-mailadres op
  • Probeer alle functionaliteiten 14 dagen gratis uit
  • Geen betalingsgegevens nodig
  • Beslis zelf wanneer je start