Open Nav

Facturen versturen naar je klanten

Facturen versturen naar je klanten kan heel snel en makkelijk met TimeChimp

Facturen versturen naar je klanten
Wanneer je een factuur richting je klant verstuurd moet deze aan bepaalde wettelijke eisen voldoen. Je moet bijvoorbeeld een btw-nummer standaard op je facturen vermelden. Daarnaast moet een factuurnummer en een btw-bedrag meegenomen worden op deze factuur. Wanneer facturen niet aan deze eisen voldoen moet je de facturen opnieuw en op de juiste wijze versturen. Let er op dat je factuurnummers opeenvolgend nummert en let er ook op dat vanaf 1 februari 2014 alle rekeningnummers over zijn gegaan op IBAN-nummers. Vergeet deze niet te wijzigen op je factuur!

Geldigheid van facturen
Het gebeurt iedere ondernemer wel eens en is een vervelende situatie voor klant en opdrachtgever wanneer er een factuur te laat verstuurd wordt richting de klant. Er is uiteindelijk een dienst of een product overeenkomst geweest en de werkzaamheden zijn al uitgevoerd. Echter de opdrachtgever is vergeten de factuur te versturen of is nooit ontvangen. Is de klant dan nog wettelijk verplicht de factuur over te maken? Een kort en duidelijk antwoord daarop is: jazeker, mits de factuur niet ouder is dan 5 jaar. Wanneer de factuur 5 jaar na dato van de betalingstermijn is, is deze verlopen en dus verjaart en hoeft men deze niet meer te betalen. Herinnert de opdrachtgever de klant te betalen 1 dag voor deze verjaringstermijn gaan deze 5 jaar opnieuw in.

Online digitaal factureren
Het digitale tijdperk gaat zo snel dat er meer en meer gebruik wordt gemaakt van de digitale manier van factureren. Je verstuurt de factuur per e-mail waardoor deze direct daarna afgeleverd wordt bij de klant. Je hebt altijd bewijs dat de factuur is verstuurd mits de gegevens correct zijn. Let er wel op dat je de verstuurde e-mail bewaart en vraag altijd om een bevestiging van ontvangst van de factuur. Op deze manier kun je op een simpele manier jezelf indekken en klanten later wijzen op de betalingstermijn. Er zijn natuurlijk heel veel andere manieren om je facturen op te zetten en te versturen via online registratiesites met automatische facturatiesoftware.

Facturen versturen naar je klanten kan heel snel en makkelijk met TimeChimp. Probeer het nu 14 dagen gratis!

https://www.timechimp.com/blogpost/facturen-versturen-naar-je-klanten

Pagina delen?

Gratis proberen? Dat is wel zo fijn.

Geef een geldig e-mailadres op
  • Probeer alle functionaliteiten 14 dagen gratis uit
  • Geen betalingsgegevens nodig
  • Beslis zelf wanneer je start