Open Nav

Projectmatig werken

Zorg voor overzicht binnen je organisatie wanneer je samen aan projecten werkt

Werk jij ook vaak met collega’s aan een groot project? Dan weet je vast dat een stevige projectplanning belangrijk is. Bovendien is het heel makkelijk om het overzicht over het gehele project te verliezen zeker als projectmatig werken nog behoorlijk nieuw is. Als je niet weet wie wat doet of hoeveel uren er al zijn gemaakt, heb je een plan van aanpak nodig. We geven je graag meer uitleg over hoe je het overzicht bewaart binnen een project en waar je op moet letten wanneer je samen aan projecten werkt. In deze blogpost lees je dus alles over de kracht van projectmatig werken!

De voor- en nadelen van projectmatig werken

De voordelen van projectmatig werken zijn eindeloos. Zo werk je met meerdere mensen samen aan één doel, wat er vaak voor zorgt dat er creatieve, nieuwe ideeën en mogelijkheden worden uitgewerkt. Door het samenwerken wordt er ook eerder resultaat geboekt. Als je een goede projectplanning kunt voorleggen aan de klant, oogt dit ook professioneel. Als het project duidelijk uitgewerkt is, is het ook eenvoudiger het overzicht en de controle te behouden.

Dat gevoel van overzicht en controle kan ook heel snel verdwijnen. Dit is het grote nadeel aan projectmatig werken, zeker als je werkt zonder hulpmiddelen. Als verschillende mensen met verschillende documenten werken, wordt dit snel een rommeltje. Bovendien kan een project beheren ontzettend veel tijd kosten. Als je er bijvoorbeeld voor kiest om een project te beheren met een spreadsheetprogramma, dan moet iemand alle info over dit project ingeven. Die persoon moet dan kennis hebben van de formules die hiervoor nodig zijn. Ook is een foutje snel gemaakt in zo’n programma. Dit wil je uiteraard niet, één fout cijfertje kan een grote invloed hebben! Sommige spreadsheetprogramma’s moeten ook vaak een back-up krijgen zodat de informatie niet verloren gaat bij een computercrash.

Projectleiders weten vast dat de theorie en praktijk van projectmatig werken helemaal anders kan zijn. Hoe goed de project planning ook kan zijn, in de dagelijkse praktijk is er vaak behoefte aan ondersteuning zodat er controle is op het project.

Werken met een tool die projectmatig werken ondersteunt

Gelukkig kan het ook anders! Kies voor een handige tool zoals TimeChimp, gespecialiseerd in projectmanagement. Een project management tool maakt de vele sheets overbodig; alles komt samen in een tool. Werknemers kunnen samenwerken op verschillende projecten waaraan ze zijn toegevoegd en door de verschillende rollen binnen TimeChimp kun je ook projectmanagers aanstellen per project. Een extra toegevoegde waarde is ons klantenportaal, waar je eventueel ook de klant inzicht kan geven in bepaalde projecten.

TimeChimp ondersteunt projecten

Werken jullie op projectmatige basis? Dan zal je zien dat TimeChimp je veel werk uit handen neemt. TimeChimp staat bekend om z’n urenregistratie, wat de basis is voor een goede projectadministratie. Elke werknemer die werkt aan het project, kan makkelijk zijn of haar uren registreren. Ook ritten en uitgaven kunnen gelogd worden.

Daarnaast is er een handig en duidelijk dashboard. Dit geeft de projectmanager een helder overzicht over de belangrijke parameters, zoals de uren en de kosten. Dit overzicht is belangrijk om te rapporteren aan de klant. Via Power BI kun je de data eventueel overzichtelijk onderbrengen in zelf gemaakte dashboards. Ook data vanuit andere systemen kun je hieraan toevoegen om zo een totaalbeeld te creëren.

In TimeChimp kan er ook makkelijk een budget ingesteld worden, zo weet je zeker dat je in de pas loopt. Je kunt bovendien eenvoudig factureren vanuit de tool en zo de gemaakte uren in rekening brengen voor de klant. Ook als je met een ander boekhoud- of accountancy programma werkt kan de data vanuit TimeChimp makkelijk gebruikt worden om te factureren. Onze tool biedt immers meerdere koppelingen aan, zoals met Yuki, AFAS, Moneybird en meer.

Zelf ervaren hoe eenvoudig projectmatig werken kan zijn? Probeer TimeChimp dan 14 dagen gratis uit. Of volg een van onze webinars om te zien of onze oplossing  voor urenregistratie aansluit bij jouw organisatie. Vragen? Neem dan contact met ons op via 020-7640860, info@timechimp.com of ons contactformulier. We helpen je graag verder.

https://www.timechimp.com/blogpost/projectmatig-werken

Pagina delen?

Gratis proberen? Dat is wel zo fijn.

Geef een geldig e-mailadres op
  • Probeer alle functionaliteiten 14 dagen gratis uit
  • Geen betalingsgegevens nodig
  • Beslis zelf wanneer je start