Open Nav

Projectmatig werken. Wat zijn de voor- en nadelen?

Zorg voor overzicht binnen je organisatie wanneer je samen aan projecten werkt

Werk jij ook vaak met collega’s aan een groot project? Dan weet je dat een stevige projectplanning belangrijk is. Het is heel makkelijk om het overzicht te verliezen, al helemaal als projectmatig werken nieuw is binnen je bedrijf. We geven je graag meer uitleg over projectmatig werken en hoe je overzicht houdt. 

De voor- en nadelen van projectmatig werken

De voordelen van projectmatig werken zijn eindeloos. Zo werk je met meerdere mensen samen aan één doel, wat er vaak voor zorgt dat je samen creatieve, nieuwe ideeën en mogelijkheden uitwerkt. Door samen te werken boek je ook sneller resultaat. Voor een goede projectplanning en het snelle resultaat, is het wel essentieel om een goede projectplanning te hebben.  

Dat gevoel van overzicht en controle kan ook heel snel verdwijnen. Dit is een bekend nadeel aan projectmatig werken, zeker als je werkt zonder hulpmiddelen. Als verschillende mensen met verschillende documenten werken, wordt het snel een rommeltje. Bovendien kan een project beheren ontzettend veel tijd kosten. Als je er bijvoorbeeld voor kiest om een project te beheren met een spreadsheetprogramma, dan moet iemand alle info over dit project ingeven. Dat kost niet alleen tijd, maar een foutje is ook snel gemaakt met alle gevolgen van dien.  

Werken met een tool die projectmatig werken ondersteunt

Gelukkig kan het ook anders! Door met een tool te werken die is gespecialiseerd in projectmanagement, hou je makkelijk overzicht in één plek. TimeChimp is zo’n tool die werknemers laat samenwerken aan verschillende projecten en voor een goed overzicht zorgt. Een extra toegevoegde waarde is ons klantenportaal, waar je eventueel ook de klant inzicht kan geven in bepaalde projecten. 

Probeer TimeChimp 14 dagen gratis

TimeChimp ondersteunt projecten

Werken jullie op projectmatig? Dan zal je zien dat TimeChimp je veel werk uit handen neemt. TimeChimp staat bekend om z’n urenregistratie, wat de basis is voor een goede projectadministratie. Elke werknemer die werkt aan het project, kan makkelijk zijn of haar uren registreren. Ook ritten en uitgaven kunnen gelogd worden. 

Daarnaast is er een handig en duidelijk dashboard. Dit geeft de projectmanager een helder overzicht over de belangrijke parameters, zoals de uren en de kosten. Dit overzicht is belangrijk om te rapporteren aan de klant. Via Power BI kun je de data eventueel overzichtelijk onderbrengen in zelfgemaakte dashboards. Ook data vanuit andere systemen kun je hieraan toevoegen om zo een totaalbeeld te creëren. 

In TimeChimp stel je ook makkelijk een budget in, zo weet je zeker dat je in de pas loopt. Je kunt ook makkelijk factureren vanuit de tool en zo de gemaakte uren in rekening brengen voor de klant. Ook als je met een ander boekhoud- of accountancy programma werkt, kan de data vanuit TimeChimp makkelijk gebruikt worden om te factureren. Onze tool biedt namelijk meerdere koppelingen aan, onder andere met Yuki, AFAS, Moneybird en meer. 

Wil je zelf ervaren hoe eenvoudig projectmatig werken kan zijn? Probeer TimeChimp dan 14 dagen gratis uit.  

https://www.timechimp.com/blogpost/projectmatig-werken

Pagina delen?

Gratis proberen? Dat is wel zo fijn.

Geef een geldig e-mailadres op
  • Probeer alle functionaliteiten 14 dagen gratis uit
  • Geen betalingsgegevens nodig
  • Beslis zelf wanneer je start