Open Nav

Uitgaven registratie uitgebreid

Voer o.a. een in- en verkoopprijs in op een product

Uitgave registratie binnen TimeChimp kan gebruikt worden voor meerdere doeleinden. Zo kun je jouw medewerkers hun declaratie laten opvoeren. Denk hierbij aan treinkaartjes, een zakelijke lunch, of parkeerkosten. Maar ook kan je het uitgaven gedeelte gebruiken om je (producten) inkoop mee bij te houden. Voor het laatste geval hebben we een aantal toevoegingen gedaan.

Inkoop en verkoopprijs
Wanneer je producten levert aan een klant heb je te maken met een in- en verkoopprijs. Voorheen kon je alleen de verkoopprijs aangeven en werd deze ook opgeteld bij bijvoorbeeld je projectkosten. Niet geheel terecht, omdat de kans bestaat dat je dit product goedkoper hebt ingekocht waarvoor je hem verkoopt. We hebben daarvoor nu de mogelijkheid gemaakt om bij Beheer -> Producten je standaard producten op te voeren. Hierbij kan je bij het product kiezen om er een standaard verkoop en standaard inkoopprijs aan te hangen. Wanneer je bij het registreren dit product selecteert zal hij automatisch de verkoopprijs als bedrag invoeren. Uiteraard kan je dit hierna nog aanpassen. Daarnaast zal hij bij bijvoorbeeld de optelling voor de projectkosten rekening houden met je inkoopprijs, zodat je beter inzicht krijgt in je winstmarge.

Uitgaven registreren


Aantal
Ook kan je nu aangeven of je bij uitgaven met aantallen wilt werken. Deze optie staat standaard niet aan, maar kan je zelf aanzetten bij je uitgaven instellingen (tandwiel rechtsboven). Wanneer je aangegeven hebt om te werken met aantallen heb je bij het registreren een nieuw invulveld boven het bedrag. Hier kan je aangeven hoeveel je van dit product wilt registreren. Daarnaast komenĀ er in de overzichten twee nieuwe kolommen beschikbaar: aantal en stukprijs. Zo kan je duidelijk zien hoeveel je van er van dit product verkocht hebt, hoeveel ze kosten per stuk en wat de totaalprijs is (ex en incl BTW). Verder is dit ook allemaal toegevoegd in de mobiele app op de Android en iOS.

Uitgaven registreren


Feedback

Vragen of feedback of over deze nieuwe functionaliteit? Laat het ons vooral weten via de chat of info@timechimp.com!

 

https://www.timechimp.com/blogpost/uitgaven-registratie-uitgebreid

Pagina delen?

Gratis proberen? Dat is wel zo fijn.

Geef een geldig e-mailadres op
  • Probeer alle functionaliteiten 14 dagen gratis uit
  • Geen betalingsgegevens nodig
  • Beslis zelf wanneer je start