Factuur email aflevering verbeterd

14 nov Factuur email aflevering verbeterd

Het is natuurlijk belangrijk dat alle facturen die je verstuurd via TimeChimp goed aankomen bij je klant. Er bestaat bij deze aflevering een risico dat je email in de ongewenste mail terecht komt van deze klant. Iets wat je natuurlijk graag wilt voorkomen. Om deze kans te verkleinen hebben we deze week hier verbeteringen voor aangebracht.

Hoe werkt de email aflevering van de facturen?
Bij het versturen van een factuur in TimeChimp kan je er voor kiezen om deze via een email in TimeChimp te versturen of deze zelf te versturen aan je klant. Bij de laatste optie wordt de factuur eerst naar jezelf gemaild en daarna kan je deze zelf doorsturen naar je klant. Bij de eerste optie sturen wij de factuur in een email direct naar de klant. Hierbij is het ‘Van’ en ‘Beantwoord’ adres ingevuld met je eigen emailadres. De email wordt dus echt verstuurd vanuit jouw email, zodat als de klant deze beantwoord, de mail ook weer terug komt in jouw inbox.

Wanneer wij de email versturen onder jouw emailadres is er een kleine kans aanwezig dat jouw email ontvanger herkent dat wij deze mail voor je versturen (ivp jezelf) en komt deze in de ongewenst mail. We versturen deze email op de best mogelijke manier, dus de kans is klein, maar is wel aanwezig.

Mijn email domein als whitelabel toevoegen
Om er voor te zorgen dat wij de volle machtiging hebben om vanuit jouw emailadres de factuur te verzenden kan je jouw email domein als whitelabel toevoegen. Hierbij moet je in TimeChimp jouw email domein ingeven en krijg je daarna 3 CNAME records die moeten worden toegevoegd in je DNS. Weet je niet wat een DNS is of heb je hier weinig verstand van? Dan raden wij zeker aan om dit even door je ICT beheerder te laten doen. Het is een minuutje werk, maar je moet wel weten wat dit precies is en hoe dit werkt.

Ga voor het toevoegen van de whitelabel naar Beheer -> Instellingen -> Facturen. Hier heb je (helemaal onderaan) een knop ‘Whitelabel invoeren’. Na het invoeren krijg je 3 CNAMES records te zien. Deze moet je invoeren in je DNS en dat is alles.

Heb je hier vragen over of wil je bij ons even checken of de records goed zijn ingevoerd in je DNS? Laat het ons vooral weten via de chat!