Open Nav

Kilometerregistratie

Kilometerregistratie omvat het aantal gereden kilometers met een auto van de zaak. Wanneer je minder dan 500 kilometer per jaar privé rijdt met je auto, is het interessant om je kilometeradministratie bij te houden. Daarmee kun je namelijk bijtelling voor privégebruik voorkomen. TimeChimp helpt je daarbij.

Geef een geldig e-mailadres op
 • 14 dagen gratis en vrijblijvend proberen
 • Geen betaalgegevens nodig
 • Zeer eenvoudig overstappen

Hoe werkt kilometerregistratie?

Wanneer je een auto van de zaak hebt, krijg je hiervoor een bijtelling. Echter, als je kunt aantonen dat je op jaarbasis alleen maar zakelijke kilometers maakt en minder dan 500 kilometer privé rijdt, blijft de bijtelling achterwege. Blijkt achteraf tóch dat je wel over de 500 kilometergrens bent gegaan? Dan krijg je een naheffingsaanslag én een boete van maximaal €4.000,-.

Wat moet je registreren met je kilometerregistratie?

Als je besluit om je kilometerregistratie bij te houden, is het verstandig om je kilometerregistratie in Excel of een Google spreadsheet bij te houden. Daarnaast kun je ook gebruikmaken van een kilometerregistratie app, zoals TimeChimp. Wanneer je besluit om te kiezen voor een Excel sjabloon is het raadzaam om een formulier in je auto te leggen, om zo altijd je administratie bij te houden.

Kies je voor een kilometeradministratie app? Vul deze dan ook altijd in voordat je vertrekt en nadat je aankomt. Met het gebruik van een kilometerregistratie app heb je jouw kilometeradministratie altijd binnen handbereik en kun je de kilometeradministratie bijhouden waar je ook bent. De volgende zaken moet je bijhouden met kilometerregistratie:

 • Tijd en datum van de rit
 • Startadres
 • Bestemmingsadres
 • Kilometerstand voordat je wegrijdt
 • Eindstand van kilometerteller als je aankomt
 • Totaal gereden kilometers per rit
 • Zakelijke of privé aangelegenheid
 • Gereden route, indien deze afwijkt van de gebruikelijke route (bijvoorbeeld bij file of een wegversperring)

Houd je kilometerregistratie bij via TimeChimp

Als je besluit om kilometerregistratie bij te houden, is het belangrijk om dit goed te doen! Je kunt jouw kilometerregistratie bijhouden met het kilometerregistratie systeem in TimeChimp. Zo houd je de volledige administratie netjes op orde. Registreer eenvoudig de kilometers die je voor een klant of privé maakt. Uiteraard kun je de ritten ook weer gemakkelijk factureren naar de klant via één druk op de knop. Het aantal kilometers die je voor de klant maakt, worden automatisch berekend in TimeChimp.

Zo heb je altijd een betrouwbare kilometerregistratie bij de hand en kun je precies bijhouden of je 500 privékilometers per jaar rijdt met de zakelijke auto. Deze vorm van automatische kilometerregistratie maakt het allemaal stukken makkelijk voor jou en jouw baas!

Kilometerregistratie via de desktop, browser en app

Bij TimeChimp snappen we dat jij overal toegang tot TimeChimp wilt hebben. Daarom kun je TimeChimp gemakkelijk downloaden als web applicatie, desktop app, Google Chrome extensie en als mobile app voor iOS en Android.

Hoe controleert de Belastingdienst jouw kilometerregistratie?

Kilometerregistratie lijkt gemakkelijk te manipuleren. Een privé-autorit op een doordeweekse dag als zakelijk registreren … Toch is dit niet zo makkelijk. De Belastingdienst controleert namelijk ook op de volgende gegevens:

 • Agenda
 • Tankbonnen
 • Garage facturen
 • Controles langs de weg (bij de grensovergang, boetes, etc.)

Is het gelukt om jouw kilometers bij te houden op de juiste manier en wordt jouw kilometerregistratie goedgekeurd door de belastingdienst, dan kom je in aanmerking om de bijtelling achterwege te laten. Voorkom bijtelling door jouw zakelijke auto voor minder dan 500 kilometer per jaar als privé auto te gebruiken.

Gebruik TimeChimp voor kilometerregistratie

Zorg voor een goed sluitende kilometerregistratie en voldoe altijd aan de eisen van de Belastingdienst. Als dit allemaal klopt en je niet meer dan 500 kilometer privé hebt gereden, hoef je geen bijtelling te betalen! De beste manier om jouw kilometerregistratie bij te houden is met een online account bij TimeChimp. Kilometers registreren is nog nooit zo makkelijk geweest! Je kunt onze kilometerregistratie 14 dagen lang gratis uitproberen. Betaalgegevens zijn niet nodig!

Onze gebruikers over TimeChimp

99% beveelt TimeChimp aan
Desktop, browser en app

Gratis proberen? Dat is wel zo fijn.

Geef een geldig e-mailadres op
 • Probeer alle functionaliteiten 14 dagen gratis uit
 • Geen betalingsgegevens nodig
 • Beslis zelf wanneer je start