Nieuwe functionaliteiten 2020
3 min

3 manieren hoe TimeChimp helpt bij thuis werken

Het Corona virus zorgt voor een nieuwe (veelal onbekende) situatie en doet een beroep op de hele Nederlandse bevolking. Niet alleen op persoonlijk vlak, maar grotendeels ook professioneel. Dit tweede, in de vorm van thuiswerken, is voor veel Nederlanders nog onbekend. Ook bij TimeChimp werken we sinds vorige week noodgedwongen thuis. Gelukkig voor ons is het gros van onze medewerkers al gewend om thuis te werken. Al onze processen zijn op dusdanige manier ingericht dat thuiswerken altijd mogelijk is.

Vanuit onze gebruikersdata zien wij een sterke stijging in activiteit omtrent thuiswerken. Simpelweg gezegd zijn meer mensen ons product gaan gebruiken in de afgelopen maand. Waarom? Omdat wij een product aanbieden dat het thuiswerkproces op verschillende vlakken vereenvoudigd. Niet alleen voor de eigenaar of (project)manager, maar juist ook voor de werknemer. Deze hoeven namelijk geen omslachtig proces te doorlopen en dubbel werk te verrichten. Ook niet als ze thuis werken. TimeChimp helpt jouw organisatie het thuiswerkproces simpeler te maken. In dit blog geven we je 3 redenen waarom.

1. Uren registreren waar en wanneer je maar wilt

Of je nu thuis, op locatie of op kantoor werkt, je registreert overal gemakkelijk je gewerkte uren met onze tool. Bijvoorbeeld via onze mobiele app voor iOS en Android. Iedereen kan eenvoudig registreren op een bepaalde klant, project en activiteit waardoor samenwerken ook vanuit huis geen probleem is. Zo houdt iedereen het stukje administratie waarvoor hij/zij verantwoordelijk is altijd up-to-date én bij de hand. Medewerkers hebben thuis vervolgens helder inzicht in hun bestede tijd en als organisatie behoudt je zo het overzicht. Het enige verschil is dat er geen fysieke meetings plaatsvinden met elkaar. Naast de gewerkte uren kun je met TimeChimp ook eenvoudig ziekte, verlof en overuren bijhouden. Zo heb je de volledige urenadministratie in één tool.

2. Er verandert niets voor de klant

Misschien wel het belangrijkste voordeel: voor jouw klant verandert er niet veel. Je wilt de klant uiteraard niet het idee geven dat jouw kwaliteit van leveren onder de omstandigheden te lijden komt. Een mooi hulpmiddel hierbij is ons Klantenportaal. Hiermee kun je jouw klanten inzicht geven in de vordering van hun projecten en bijvoorbeeld uren laten goedkeuren. Lekker transparant en een fijn gevoel voor de klant. Die ziet namelijk dat het werk ‘gewoon’ doorgaat zoals normaal, ook wanneer jouw medewerkers thuiswerken. Business as usual dus.

3. Betaal alleen voor wat je nodig hebt

Zoek je een snelle oplossing voor je urenregistratie nu al je personeel opeens noodgedwongen thuis zit? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Je kunt de eerste twee weken gratis proberen alvorens je een maandelijks opzegbaar abonnement afneemt. Kies het pakket dat bij jou past en betaal alleen voor de functionaliteiten die jij echt nodig hebt. Wil je TimeChimp bijvoorbeeld gebruiken voor werktijdverkorting? Dan lees je in dit blog hoe je dat moet registreren. Ook voor tijdelijke tijdsregistratie bieden we dus een gepaste oplossing in deze crisistijd.

Dit zijn drie voordelen hoe TimeChimp helpt bij tijdsregistratie en bijvoorbeeld werktijdverkorting. Zoals eerder gezegd zien wij het aantal registraties toenemen in de afgelopen maand. Een andere interessante observatie is dat we zien dat het aantal niet-declarabele projecten naar voren wordt geschoven. Dit is misschien minder voordelig voor de cashflow op korte termijn, maar vaak zijn dit soort projecten op de lange termijn winstgevend.

Bedrijven die snel kunnen schakelen komen vaak als winnaar uit de strijd in dit soort crisistijden. Het snel schakelen moet gebeuren bij je werknemers, waarvan de meetings ineens van fysiek naar digitaal gaan. Maar geldt ook zeker voor interne processen. TimeChimp vereenvoudigt de schaalbaarheid van je thuiswerkproces. En zorgt voor transparantie binnen je bedrijf én naar de klant toe.

Meer weten? Neem dan contact op, vraag een online demo aan of start een gratis proefabonnement van 14 dagen.

Other blogs

Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Ben je benieuwd hoe je precies je bedrijfsresultaat (EBIT) berekent en wat het verschil is tussen EBIT en EBITDA? Lees dan snel ons blog!

Lees meer
Lees meer over Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Koffie break met Stijn: Brand Manager

Ontdek hoe Stijn Van der Gragt is uitgegroeid van een UX-stagiair tot een creatieve duizendpoot en uiteindelijk Brand Manager bij TimeChimp.

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stijn: Brand Manager

HR-wijzigingen 2024: Wat staat er op de planning?

Ontdek alle hr-wijzigingen 2024 van minimumloon tot essentiële arbeidswet wijzigingen voor een goed voorbereide hr-afdeling.

Lees meer
Lees meer over HR-wijzigingen 2024: Wat staat er op de planning?

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape