Belangrijkste nieuwe features
2 min

Belangrijkste nieuwe features van afgelopen jaren

TimeChimp heeft de afgelopen jaren ontzettend veel nieuwe functionaliteiten gelanceerd. Grotendeels komen deze vanuit de feedback van gebruikers. Wouter Baltus, Co-Founder, legt uit hoe al deze nieuwe features worden geprioriteerd en wat de belangrijkste van afgelopen jaar zijn geweest.

Het lastigste van een SaaS product (online applicatie) is het prioriteren van alle functionaliteiten die je wilt ontwikkelen voor je applicatie. Bij TimeChimp maken we gebruik van Intercom en Intercom heeft een chatfunctie waarmee de gebruiker heel makkelijk feedback kan geven en vragen kan stellen. In gesprek zijn met je gebruikers is echt essentieel. Je kunt namelijk zelf nog zo goed in gedachten hebben hoe iets moet werken, maar je hoort dit pas echt van de personen die het daadwerkelijk gebruiken. Al deze feedback zetten we georganiseerd in Trello op de backlog. Elke week bespreken we alle nieuwe feedback/wensen en geven we deze punten met een ureninschatting door, met daaraan gelinkt de Intercom-gebruiker die de wens heeft doorgegeven.

Prioriteren
Nu komt echter het moeilijkste gedeelte: welke punten ga je al eerst oppakken? Als ik kijk naar onze backlog, dan staan daar momenteel ruim 300 verschillende feature requests op. Veel daarvan zijn ontzettend goede functionaliteiten, maar je kunt niet alles tegelijk oppakken. Daarom hebben we elke week ook een planningssessie. Hierin pakken we onze backlog erbij (welke al ingeschat zijn) en kijken we naar de prio en het aantal uur van de feature. Vervolgens maken we de planning voor een week. De week daarna bekijken we alles opnieuw en maken we een nieuwe planning.

De markt, en vooral urenregistratie, ontwikkelt ontzettend snel. Je wilt dan ook geen watervalmethode gebruiken die al een jaar vooruit plant, maar waarbij je er na een jaar achterkomt dat dit ook helemaal niet meer belangrijk is. Ontwikkel verder in kleine MVP’s (minimal viral products), test deze bij gebruikers en ga vanuit daar weer verder werken!

Belangrijkste nieuwe features
Als ik kijk naar TimeChimp dan hebben we de afgelopen jaren ontzettend veel nieuwe, belangrijke features ontwikkeld. Ook ben ik nog steeds blij met de keuze en volgorde van deze features. Om je eens een idee te geven wat we o.a. afgelopen jaren allemaal aan nieuwe features hebben gelanceerd:

 • Registreren van ritten (km’s);
 • Registreer uren via een timer;
 • Mobiele app voor registreren van uren, uitgaven en ritten;
 • Uren registreren in een dagweergave (kon eerst alleen in een weekweergave);
 • Maken van urenspecificaties;
 • Importeren van klanten, projecten en uren via een CSV import module;
 • Goedkeuren van uren;
 • Koppelingen met WeFact, MoneyBird, Twinfield en Exact;
 • Projectenmodule uitgebreid (met o.a. milestones, notities, bijlagen);
 • Auditlog.

Natuurlijk zijn we nog met nog veel meer dingen, maar deze punten zijn allemaal gekomen vanuit de feedback van gebruikers. Zonder al deze feedback (en het aandacht prioriteren van deze feedback) zouden niet zo’n geschikte oplossing kunnen aanbieden zoals we dit nu doen.

Bedankt daarvoor!

Other blogs

Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Ben je benieuwd hoe je precies je bedrijfsresultaat (EBIT) berekent en wat het verschil is tussen EBIT en EBITDA? Lees dan snel ons blog!

Lees meer
Lees meer over Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Koffie break met Stijn: Brand Manager

Ontdek hoe Stijn Van der Gragt is uitgegroeid van een UX-stagiair tot een creatieve duizendpoot en uiteindelijk Brand Manager bij TimeChimp.

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stijn: Brand Manager

HR-wijzigingen 2024: Wat staat er op de planning?

Ontdek alle hr-wijzigingen 2024 van minimumloon tot essentiële arbeidswet wijzigingen voor een goed voorbereide hr-afdeling.

Lees meer
Lees meer over HR-wijzigingen 2024: Wat staat er op de planning?

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

 • Probeer alle functionaliteiten
  14 dagen gratis
 • Geen betaalgegevens
  nodig
 • Bepaal zelf wanneer
  je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape