Beta versie planning
2 min

Beta versie van planning is live

Sinds vandaag is de beta versie van de planning live gezet. Dit betekent dat je daar vanaf nu volop gebruik van kunt maken. Graag lichten we de mogelijkheden van deze gloednieuwe feature toe.

Medewerkers inplannen op een project
Per project kun je medewerkers inplannen. Je kunt dit doen door een medewerker ’te slepen’ in een bepaalde week. Van tevoren geef je aan hoeveel uur een medewerker per dag werkt en hoeveel uur hij of zij totaal aan het project moet besteden. Als je de medewerker vervolgens indeelt in een bepaald aantal weken dat hij aan dat project moet werken, wordt automatisch uitgerekend hoeveel uur hij dan gemiddeld per dag, verspreid over de weken, zou moeten werken aan het project.

Beschikbaarheid
Per medewerker kun je aan de hand van absolute uren en percentages zien of hij volledig of teveel is ingepland, of dat hij nog beschikbaar is. Zo weet je precies of en wanneer een medewerker nog ruimte heeft voor een ander project. Daarnaast kun je ook aangeven wanneer een medewerker niet beschikbaar is, zodat dit wordt meegenomen in het overzicht.Planningsmodule medewerkers

Inzicht in project en medewerker
Je hebt de mogelijkheid om een planning weer te geven vanuit projecten of vanuit medewerkers. ‘Vanuit projecten’ houdt in dat je alle projecten in een overzicht hebt en per project de milestones ziet. Als je een project vervolgens uitklapt, zie je direct welke medewerkers er aan dat project gekoppeld zijn. Een extra handigheidje hierbij is dat je projecten een kleur kunt geven. Zo vallen ze meer op en kun je ze beter onderscheiden.

Als je de planning vanuit de medewerkers bekijkt zie je alle medewerkers in een overzicht en zie je wanneer ze ingepland staan. Ook is hier te zien wanneer een medewerker niet beschikbaar is. Als je een medewerker vervolgens uitklapt krijg je direct in beeld aan welke projecten de medewerker gekoppeld zit.

Planningsmodule projecten

Milestones toevoegen
In de planningsmodule kun je milestones toevoegen aan een project. Deze milestones zijn gekoppeld aan het projectendashboard. Dit betekent dat milestones die toegevoegd zijn, in zowel het projectendashboard, als in de planningsmodule te zien zijn. Deze milestones zie je terug in het overzicht in de planningsmodule, als je de planning bekijkt vanuit projecten.

Extra handigheidjes
Naast bovengenoemde punten is er nog een aantal extra handige mogelijkheden. Zo kun je de planningsmodule op volledig scherm zetten, waardoor je nog meer overzicht hebt.

Daarnaast kun je het totaal ingeplande uren vanaf ‘vandaag’ zien. Je ziet elke dag dus precies de status van het aantal uur dat je nog moet besteden aan een project.

Kijk vooruit
In je projectendashboard verschijnt een lijn waarmee je, naast de al geregistreerde uren, ook de verwachte/geplande uren kunt zien. Zo kun je goed zien hoeveel uren je nog gaat maken aan de hand van de geplande uren. Deze ‘verwachtingslijn’ krijgt een eigen kleurtje, zodat hij goed te onderscheiden is van de huidige lijn. Zo kun je realtime inzien of je binnen je budget gaat blijven.

Planningsmodule projectdashboard

Feedback?
We zijn benieuwd naar jouw ervaringen met de planningsmodule. Zijn er dingen die beter of anders kunnen? Laat het ons weten.

Other blogs

Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

Stephanus van Vuuren - Lees alles over het Head of Product & Development en hoe hij en zijn team TimeChimp verbeteren!

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Optimaliseer timemanagement bij consultancy's: Ontdek tijdverspillers van grote adviesbureaus en effectieve tips - Lees nu!

Lees meer
Lees meer over 8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Voorkom risico's en ontdek wat het belang is van goede databeveiliging is bij jouw digitale urenregistratie tool.

Lees meer
Lees meer over Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape