Blije klanten betekent meer succes
2 min

Blije klanten? Meer succes als bedrijf!

Dat gelukkige klanten belangrijk zijn weet elke ondernemer. Want klanten die tevreden zijn, zijn klanten die bij je terugkomen en je aanbevelen. En dat geeft jou een betere positie ten opzichte van de concurrentie. Maar hoe zorg je ervoor dat je de zaken met betrekking tot klantcontact als organisatie zo op orde hebt, dat jouw klanten gelukkig zijn? In dit artikel geven we je een aantal tips.

Doe onderzoek

Als eerste is het belangrijk om na te gaan hoe tevreden je klanten op dit moment zijn. Hoe is de customer journey op dit moment ingericht en hoe wordt deze door klanten ervaren? Door de klantreis inzichtelijk te maken vallen sommige knelpunten misschien direct op. Maar het is ook heel nuttig om je als bedrijf te verdiepen in de wensen van klanten. Vraag daarom aan klanten wat ze missen, wat ze anders zouden willen zien en natuurlijk ook waar ze juist tevreden over zijn.

Formuleer een duidelijke strategie voor klantcontact

Heb je inzichtelijk gemaakt hoe de customer journey eruit moet komen te zien? Dan kun je een duidelijke strategie voor klantcontact gaan opstellen. Stel vast hoe je wilt dat het klantcontact verloopt, op welke momenten er klantcontact moet plaatsvinden en welke vorm dit moet krijgen. Op deze manier weet je zeker dat iedereen binnen jouw organisatie op één lijn zit en er consistent op dezelfde manier met klanten wordt gecommuniceerd.

Beperk het aantal contactmomenten

Dit klinkt misschien niet logisch, maar we leggen het graag aan je uit. Natuurlijk is het goed om vaak contact te hebben met klanten, maar niet als het over hetzelfde onderwerp gaat. Iedere klant vindt het fijn als zijn of haar probleem of vraagstuk zo snel mogelijk wordt afgehandeld. Toch gebeurt het nog regelmatig dat gesprekken met klanten niet in één keer worden afgerond of de opvolging (te) lang duurt. Dit wekt irritatie op bij klanten en kost de medewerkers bovendien extra tijd. Je kunt klantcontact ook beperken door een klantenportaal aan te maken.

Hou het menselijk

We leven in een tijd waarin steeds meer geautomatiseerd wordt. Ook veel vragen van klanten worden automatisch afgehandeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan chatbots en automatische mails. Maar deze automatisering heeft soms ook als gevolg dat je als bedrijf moeilijk écht te bereiken bent. Soms willen klanten gewoon gehoord worden, dus hou het contact met klanten menselijk en zorg dat je goed bereikbaar bent.

Herhaaldelijk feedback vragen

Eenmalig onderzoek doen naar de beleving van klanten en de klantreis is uiteraard niet genoeg. Het is belangrijk dat je als bedrijf een feedback loop creëert waarin je je klanten eens in de zoveel tijd om feedback vraagt. Zo blijf je op de hoogte van wat er speelt bij je klanten en kun je het klantcontact blijven verbeteren!

We wensen je veel succes met het optimaliseren van het klantcontact. En onthoudt, gelukkige klanten geven jou een voorsprong op de concurrent!

Other blogs

Winstgevendheid & omzet verhogen? Dat kan met digitale urenregistratie!

Ontdek welke rol digitale urenregistratie speelt bij het maken van strategische keuzes om de winstgevendheid en de omzet te verhogen.

Lees meer
Lees meer over Winstgevendheid & omzet verhogen? Dat kan met digitale urenregistratie!

Waarom de winstgevendheid berekenen cruciaal is voor managementbeslissingen

Waarom is de winstmarge, winstgevendheid en rentabiliteit berekenen belangrijk? En hoe kan je de winstgevendheid actueel blijven monitoren?

Lees meer
Lees meer over Waarom de winstgevendheid berekenen cruciaal is voor managementbeslissingen

Koffie break met Jorrit: Customer Success Manager

In deze koffie break spreken we met onze Customer Success Manager Jorrit Meijer. Ontdek alles over hem en zijn werk bij TimeChimp.

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Jorrit: Customer Success Manager

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape