Blue monday
2 min

Blue Monday? Niet met TimeChimp!

Blue Monday valt dit jaar op 20 januari. Het wordt gezien als de meest deprimerende dag van het jaar. De Britse psycholoog Cliff Arnall kwam met dit fenomeen in 2005 en toonde een formule waaruit bleek dat mensen zich op Blue Monday vaak treurig, neerslachtig of weemoedig voelen.

Waarom? Goede voornemens zijn misschien mislukt, vakanties lijken ver weg, het is buiten nog lang donker én het is weer de eerste dag van een nieuwe werkweek. Maar wij vinden het zonde om deze dag treurig voorbij te laten gaan. Daarom geven we je 5 tips om Blue Monday vrolijk te doorstaan!

1. Blijf werken aan je goede voornemens

Een van de redenen waarom mensen zich neerslachtig voelen op Blue Monday, is dat de goede voornemens vaak alweer verwaterd zijn. Je realiseert je dat iets wat je graag wilde toch niet is gelukt en dat kan ervoor zorgen dat je negatief naar jezelf kijkt. Maar dat is nergens voor nodig! Dat je goede voornemens nog geen succes zijn geworden, betekent zeker niet dat het te laat is. Pak ze gewoon weer op, blijf eraan werken en je zult zien dat je vanzelf weer vrolijk wordt!

2. Werk een dagje thuis

Zie je het niet zitten om met Blue Monday naar je werk te gaan? Bijvoorbeeld omdat collega’s aan je bureau staan en je afleiden, of omdat je simpelweg meer zin hebt om in dit koude weer in je warme trui binnen te blijven? Plan dan een dagje thuiswerken in. Zo kun je rustig aan de dag beginnen, sta je niet in de file en kun je toch iets meer je eigen ritme bepalen. Wel zo lekker op de treurigste dag van het jaar! En met TimeChimp kun je de uren natuurlijk gewoon registreren.

3. Beweeg genoeg

Op Blue Monday heb je misschien veel last van stresshormonen in je lichaam. Hierdoor kun je je ongelukkig gaan voelen. Maar deze hormonen zijn vrij makkelijk tegen te gaan, namelijk door te bewegen. Wanneer je sport maakt je lichaam namelijk gelukshormonen aan: endorfines. Hierdoor is de neerslachtigheid van Blue Monday al snel verleden tijd!

4. Ga een dagje de hort op

Je hoeft heus niet altijd op kantoor te zijn of thuis te werken. Misschien overleef jij Blue Monday wel het beste door lekker op pad te gaan en in een cafeetje of andere inspirerende locatie aan de slag te gaan. TimeChimp maakt dit een stuk gemakkelijker, want met onze mobiele app kun je overal je uren, uitgaven en ritten registreren!

5. Onderneem iets leuks

En natuurlijk is het belangrijk om op Blue Monday (en iedere andere dag van het jaar) aan jezelf te blijven denken. Voel jij je neerslachtig, weemoedig of treurig? Onderneem na het werken dan wat leuks! Je kunt het café induiken met wat collega’s of een goede film kijken op de bank. Wat je maar wilt; als jij je maar gelukkig voelt!

We hopen dat bovenstaande tips je helpen om Blue Monday te overleven. Succes!

Other blogs

Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

Stephanus van Vuuren - Lees alles over het Head of Product & Development en hoe hij en zijn team TimeChimp verbeteren!

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Optimaliseer timemanagement bij consultancy's: Ontdek tijdverspillers van grote adviesbureaus en effectieve tips - Lees nu!

Lees meer
Lees meer over 8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Voorkom risico's en ontdek wat het belang is van goede databeveiliging is bij jouw digitale urenregistratie tool.

Lees meer
Lees meer over Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape