PowerBI en TimeChimp
2 min

Power BI en TimeChimp voor krachtige dashboards

Tegenwoordig draait alles om data. De termen vliegen je om de oren, denk bijvoorbeeld aan Big data, Business Intelligence, Forecasting, Key performance indicator (KPI), Contextuele data, etc. Maar hoe breng je al die data nou overzichtelijk bij elkaar? En waar passen TimeChimp en Power BI thuis in dit verhaal? Meer daarover in dit blog.

De juiste data

Het is niet voor niets dat alles omtrent data ‘hot’ is. Steeds meer ondernemers en bedrijven zien de meerwaarde van data in en maken ‘data driven’ beslissingen om de organisatie te doen groeien. Maar dan is het wel van belang om de juiste data te hebben, zodat de genomen beslissingen ook gebaseerd zijn op de realiteit. Daarom is het van groot belang om ervoor te zorgen dat de data-input correct is. Wij proberen daarbij te helpen door de registratie van uren, uitgaven en ritten zo simpel en laagdrempelig mogelijk te maken. Zodat het een fluitje van een cent is om bijvoorbeeld je uren te registreren op een project. Wat ons betreft, is die laagdrempeligheid een van de belangrijkste factoren om de juiste data te vergaren.

Maar als je die juiste data eenmaal hebt, wil je deze ook nog inzichtelijk maken. En vaak heb je niet alleen data uit een tool (zoals bv. TimeChimp), maar uit verschillende tools. En deze wil je natuurlijk bundelen om zo het juiste overzicht in je organisatie te verkrijgen. En daar kan Power BI je goed bij helpen.

Power BI

In een eerder blog vertelden we al over de mogelijkheden die Power BI biedt om data vanuit TimeChimp overzichtelijk te presenteren. Wij bieden zelf 4 dashboards aan, waardoor je direct van start kunt. De volgende dashboards bieden wij standaard aan:

 • Management dashboard
 • Medewerker dashboard
 • Project dashboard
 • Urenoverzicht

Maar aangezien elke onderneming z’n eigen wensen heeft, kan het ook lonen om zelf je eigen dashboards te maken. Je kunt hierin niet alleen de data vanuit TimeChimp verwerken, maar ook gegevens vanuit andere tools. Op die manier kun je jouw bedrijf sturen vanuit gecentraliseerde data en de juiste, met data onderbouwde, beslissingen maken.

Inzicht met Power BI

Dashboard laten maken

Om in Power BI zelf een dashboard te maken is er wel enige technische kennis nodig van de tool. We begrijpen dat dit niet voor iedereen weggelegd is, dus daarom bieden we nu ook de mogelijkheid om je eigen dashboard te laten bouwen. Via TimeChimp kun je een Power BI specialist inhuren die een custom made template voor je bouwt. Je kunt dan precies aangeven welke data je graag terug wilt zien in het dashboard en deze geheel naar jouw specifieke wensen inrichten. Op die manier heb je een ’tailor made’ oplossing om het overzicht in je organisatie te bewaren en kun je data-driven beslissingen maken.

Als je interesse hebt in op maat gemaakte Power BI dashboards, kun je contact opnemen via sales@timechimp.com.

Other blogs

Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Ben je benieuwd hoe je precies je bedrijfsresultaat (EBIT) berekent en wat het verschil is tussen EBIT en EBITDA? Lees dan snel ons blog!

Lees meer
Lees meer over Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Koffie break met Stijn: Brand Manager

Ontdek hoe Stijn Van der Gragt is uitgegroeid van een UX-stagiair tot een creatieve duizendpoot en uiteindelijk Brand Manager bij TimeChimp.

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stijn: Brand Manager

HR-wijzigingen 2024: Wat staat er op de planning?

Ontdek alle hr-wijzigingen 2024 van minimumloon tot essentiële arbeidswet wijzigingen voor een goed voorbereide hr-afdeling.

Lees meer
Lees meer over HR-wijzigingen 2024: Wat staat er op de planning?

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

 • Probeer alle functionaliteiten
  14 dagen gratis
 • Geen betaalgegevens
  nodig
 • Bepaal zelf wanneer
  je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape