TimeChimp en werktijdverkorting
2 min

TimeChimp helpt bij werktijdverkorting

Helaas behoren steeds meer ondernemers tot de groep gedupeerden die de negatieve economische invloed van het coronavirus voelen. Het Nederlandse kabinet heeft laten weten dat het verregaande maatregelen aan het treffen is om de economie te stimuleren vanwege de verspreiding van het coronavirus.

Nu.nl meldt in dit artikel: “Als er door bepaalde omstandigheden, de uitbraak van het coronavirus in dit geval, tijdelijk geen werk is, compenseert de overheid de verloren uren voor de werknemers”. Dit zullen ze doen in de vorm van werktijdverkorting. Deze compensatie stopt de verspreiding van het coronavirus uiteraard niet, maar helpt werkgevers wel om de juiste beslissingen te maken en hun steentje bij te dragen aan de vertraging van de verspreiding. TimeChimp helpt bij het registreren en bijhouden van alle verloren tijd, of het nu daadwerkelijke ziekte is, thuiswerken vanwege voorzorgsmaatregelen of internationale meetings die geannuleerd zijn wegens een negatief reisadvies. TimeChimp kan dit proces op verschillende manieren faciliteren.

Hou verloren uren bij

Allereerst helpt TimeChimp het aantal uren bijhouden dat is komen te vervallen door bijvoorbeeld het treffen van voorzorgsmaatregelen. Denk hierbij aan meetings, conferenties of beurzen die geannuleerd zijn. Als bepaalde werkzaamheden niet voltooid kunnen worden, kun je deze registreren op dat specifieke project als activiteit. Dit doe je als volgt:

Geef vervolgens aan dat deze activiteit niet facturabel (of declarabel) is:

Zo worden je uren niet direct doorberekend aan de klant, maar biedt het je wel de mogelijkheid om te registreren op de juiste projecten. Zo hou je te allen tijde bij hoeveel tijd verloren gaat aan, in dit geval, de extreme omstandigheden door het virus. Gebruik vervolgens de filteropties om te filteren op deze activiteit en maak inzichtelijk hoeveel uren aan werk je bent misgelopen door bijvoorbeeld de voorzorgsmaatregelen die de regeringen aan het treffen zijn.

Corona gerelateerd label

Het kan natuurlijk gebeuren dat één (of meerdere) van je werknemers thuis komt te zitten met gerelateerde symptomen of gewoon uit voorzorgsmaatregelen. Met oog op de subsidie en eventuele vergoeding vanuit de overheid is het slim om dit vanaf het begin af aan zo nauwkeurig mogelijk bij te houden. TimeChimp maakt dit heel eenvoudig d.m.v. het aanmaken van een label. Vervolgens kan dit label door iedereen gebruikt worden die ziekte/verlof/thuiswerk registraties maakt gerelateerd aan het virus.

Navigeer wederom naar ‘beheer’ en selecteer nu ‘labels’, klik op de paarse knop om een nieuw label aan te maken. Geef het label de relevante naam en kies soort ‘uren’. Nu kunnen je medewerkers verschillende tijdregistraties maken en ze vervolgens het juiste label meegeven.

Het registreren blijft hetzelfde: onder het ‘registreren’ tabblad kies je de juiste klant, het juiste project en de bijbehorende activiteit. Klik onder ‘omschrijving’ op het label icoontje en selecteer het label dat je net aangemaakt hebt. TimeChimp houdt vervolgens bij wanneer deze uren geschreven zijn, en door wie. Hier zou de overheid om kunnen vragen bij een eventuele vergoeding of subsidie in de vorm van werktijdverkorting.

Meer weten? Neem dan contact, vraag een online demo aan of start een gratis proefabonnement van 14 dagen.

 

Other blogs

Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

Stephanus van Vuuren - Lees alles over het Head of Product & Development en hoe hij en zijn team TimeChimp verbeteren!

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Optimaliseer timemanagement bij consultancy's: Ontdek tijdverspillers van grote adviesbureaus en effectieve tips - Lees nu!

Lees meer
Lees meer over 8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Voorkom risico's en ontdek wat het belang is van goede databeveiliging is bij jouw digitale urenregistratie tool.

Lees meer
Lees meer over Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape