< 1 min

De betalingstermijn van je factuur

Het vaststellen van je betalingstermijn is een belangrijk onderdeel. Doorgaans wordt in Nederland gemiddeld gezien een betaaltermijn van 30 dagen aangehouden. Uit onderzoek blijkt alleen dat het geld dan niet na 30 dagen, maar uiteindelijk na 42 dagen op je rekening wordt bijgeschreven.

Belangrijk is in ieder geval dat je vooraf duidelijk met je leverancier/klant afspreekt welke betalingstermijn wordt gehanteerd. Doe dit dus zeker niet achteraf en let daar op wanneer je een factuur wilt aanmaken.

Hou er ook rekening mee dat klanten afschrikken van een betalingstermijn van bijvoorbeeld 8 dagen of het rekenen van een bepaald kredietbeperking percentage. Probeer te streven naar een betalingstermijn van 14 dagen en als je klant daarmee niet akkoord gaat, kunt je zelf bepalen aan de hand van de hoogte van de factuurbedragen of deze verhoogd kan worden.

Other blogs

Overuren uitbetalen – Hoe zit het?

Heb je een aantal overuren gemaakt? Dan kan je ze laten uitbetalen door je werkgever. Maar hoe zit het eigenlijk met overuren uitbetalen? TimeChimp legt het je graag uit. Easy does it.

Lees meer
Lees meer over Overuren uitbetalen – Hoe zit het?

Wat is een consignatiedienst en hoe werkt het?

Consignatiedienst, een moeilijk woord dat het waarschijnlijk goed doet bij een potje Scrabble. ???? Naast dat het een moeilijk woord is, is er ook nogal eens verwarring over de betekenis en de regels rondom dit type dienst. TimeChimp legt het je graag uit.

Lees meer
Lees meer over Wat is een consignatiedienst en hoe werkt het?

Nieuw! Koppel TimeChimp met King

Bij TimeChimp maken we het je graag zo makkelijk mogelijk. Daarom heeft TimeChimp nu ook een koppeling met King Software. Zo worden je verkooporders verwerkt van King naar TimeChimp. Wel zo handig!

Lees meer
Lees meer over Nieuw! Koppel TimeChimp met King

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape