geef klanten inzicht in projecten
2 min

De ideale productiviteit binnen projecten hebben en houden

Samen werken aan projecten is best een uitdaging. Ervoor zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan, dat iedereen weet wat hij of zij moet doen en ervoor zorgen dat alles op tijd af is. Hoe zorg je ervoor dat de productiviteit binnen projecten goed is, en blijft?

Investeer in de voorbereiding

‘Een goed begin is het halve werk’, dat wordt niet voor niks vaak gezegd. Door tijd te investeren in het voorbereiden van het project, voorkom je hindernissen en andere bottlenecks als het project eenmaal uitgevoerd wordt. Maak (samen met je team) inzichtelijk wat er moet gebeuren, waar de verantwoordelijkheden liggen en welke tussentijdse deadlines er zijn. Een duidelijke projectplanning in een tool zoals Monday.com of Asana, maakt het project inzichtelijk. Hierdoor kan je sneller en makkelijker aan de slag en voorkom je miscommunicatie of onnodige vertraging.

Automatiseer je workflows

Efficiënt werken maakt medewerkers gelukkiger op hun werk, niets zo vervelend om tijd te besteden aan handmatige en tijdrovende taken. Hier is dan ook een slag te slaan als het gaat om het verhogen van de productiviteit. Door dingen te automatiseren neem je een deel van het werk weg, waardoor er meer tijd is voor belangrijkere taken binnen het project. Er zijn verschillende manieren om je workflows te automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan toegangsrechten die automatisch verleend worden, een klantenportaal om je klanten op de hoogte te houden van het proces en automatische urenregistratie.

Zorg voor koppelingen met de juiste tools

Werk je bijvoorbeeld met een projectmanagement tool, CRM of urenregistratie tool? Zorg dan voor een goede koppeling om zo processen verder te automatiseren. Zo gaat data eenvoudig van de ene software naar het andere en hoeven jij, en je team, je hier niet meer druk over te maken. Maak bijvoorbeeld in zowel je projectmanagement tool als in je workforce management tool een project aan en zet gewerkte uren meteen door naar je boekhoudprogramma. Easy does it.

Other blogs

Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Ben je benieuwd hoe je precies je bedrijfsresultaat (EBIT) berekent en wat het verschil is tussen EBIT en EBITDA? Lees dan snel ons blog!

Lees meer
Lees meer over Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Koffie break met Stijn: Brand Manager

Ontdek hoe Stijn Van der Gragt is uitgegroeid van een UX-stagiair tot een creatieve duizendpoot en uiteindelijk Brand Manager bij TimeChimp.

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stijn: Brand Manager

HR-wijzigingen 2024: Wat staat er op de planning?

Ontdek alle hr-wijzigingen 2024 van minimumloon tot essentiële arbeidswet wijzigingen voor een goed voorbereide hr-afdeling.

Lees meer
Lees meer over HR-wijzigingen 2024: Wat staat er op de planning?

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape