Desktop app beta versie
2 min

Desktop app gelanceerd voor Windows én Mac

Hoera! Onze desktop app staat live! Het is nu mogelijk om je urenregistratie volledig te ondervangen zonder het gebruik van een internet browser. In een eerder blog schreven we al over de release van de bèta versie van onze app. Maar inmiddels staat onze 1.0 versie van de desktop app live en is deze door een ieder te downloaden. Kies je besturingsprogramma en download direct:

Het verzoek voor deze app kregen we binnen via onze feedback-pagina en nadat er veelvuldig op gestemd werd zijn we hier mee aan de slag gegaan. Begin juni lanceerde we de bèta versie en deze is een maand lang getest door onze testgroep van zo’n 30 gebruikers. Zij hebben de app volledig doorgelicht en op z’n kop gehouden om te kijken of alles logisch werkt, er bugs in zitten, etc. Daar kwam veel respons uit waarvoor we zeer dankbaar zijn natuurlijk. We hebben alle feedback verzameld en verwerkt en na de tweede test kwamen er nog maar een paar opmerkingen terug. Ook deze hebben we verwerkt en inmiddels staat de 1.0 versie dus live. Ga deze vooral uitproberen en vertel ons wat je er van vindt!

In eerste instantie hebben we er voor gekozen om via de desktop app alleen te kunnen registreren en de timer te starten. Dit was namelijk de voornaamste wens van onze gebruikers. Uiteindelijk willen we de desktop app verder doorontwikkelen en er meer functionaliteiten aan toevoegen zodat deze steeds meer in lijn komt met onze online versie. Alle registraties die je doet zijn realtime terug te zien in de browser versie en mobiele app.

Desktop App

MAC desktop app

Werk je op een MacOS besturingssysteem, dan kun je tegen het volgende aan lopen:

Bij het installeren van de desktop app krijg je een waarschuwing en je kunt het programma niet openen. Oorzaak: alle apps die niet uit de App Store van Apple komen zijn volgens Apple per definitie onbetrouwbaar. Better safe than sorry, fair enough. Je moet ons eerst als software ontwikkelaar ‘vertrouwen’ vóórdat je de TimeChimp desktop app op je Mac kunt openen.

Dit ‘vertrouwen’ doe je als volgt:
1. Ga naar Systeemvoorkeuren.
2. Ga naar Beveiliging en Privacy.
3. Zorg dat de onderste instellingen zoals het onderstaande voorbeeld ingesteld staan. (Het kan zijn dat je eerst het slotje dient te unlocken voordat je aanpassingen kunt maken in dit scherm.)

Nu kun je de TimeChimp desktop app in gebruik nemen. Mocht het toch niet lukken, kan je ons altijd even een chatbericht sturen in je TimeChimp desktop omgeving rechtsonder op de pagina.

Installatie desktop app MacOS

Installatie desktop app MacOS

Feedback

Heb je ook een goed idee voor een nieuwe functionaliteit die je graag met ons en de community wilt delen? Ga dan naar onze feedback-pagina en laat jouw idee achter. Op die manier kunnen andere gebruikers er op stemmen en wie weet schrijven we volgende keer een blog over jouw idee!

Andere

Nieuw! Maak je werk overzichtelijker met deelprojecten

Lees meer
Lees meer over Nieuw! Maak je werk overzichtelijker met deelprojecten

Een goed werkrooster maken? Zo doe je dat

Lees meer
Lees meer over Een goed werkrooster maken? Zo doe je dat

Masterclass Finance

Nico Langendoen heeft in 2016 Finnerz opgericht om de financiële situatie van ondernemers op orde te brengen. In deze masterclass vertelt hij meer over de uitdagingen van Finnerz, de keuze voor TimeChimp en de ervaringen met onze tool.

Lees meer
Lees meer over Masterclass Finance

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape