Detachering & Tijdregistratie: Automatisch, snel & transparant
3 min

Detachering & Tijdregistratie: Automatisch, snel & transparant

Een werknemer detacheren naar een andere organisatie, afdeling of kantoor komt veel voor in het bedrijfsleven. Voor de gedetacheerde is het een geweldige kans om persoonlijk en professioneel te groeien. Er liggen wel een paar administratieve addertjes onder het gras. Voor de huidige- en (tijdelijk) nieuwe werkgever, voor het detacheringsbureau, maar ook voor de werknemer zelf wordt tijdregistratie een dingetje.

Het goed registreren van gewekte uren is voor alle betrokken partijen heel belangrijk. Zeker als de werknemer in verschillende teams, op verschillende locaties en op projectbasis zijn uren moet bijhouden. Het accorderen en factureren van deze geregistreerde uren kan voor veel extra administratief werk zorgen.

Automatische tijdregistratie is echt een uitkomst. Werknemers kunnen tijdens de detachering met een tijdregistratietool gemakkelijk de uren bijhouden die ze aan bepaalde taken besteden. Tegelijkertijd krijgen werkgevers een nauwkeurig beeld welke werkzaamheden de meeste tijd vragen. Hieronder een gedetailleerd overzicht van de voordelen van automatische tijdregistratie bij detachering:

1. Snelle en nauwkeurige tijdregistratie

De automatische tijdregistratietool registreert aan welke documenten en voor welke klanten de medewerker werkt. De software volgt de activiteiten van de medewerker op de achtergrond. Als de werknemer aan het einde van de dag zijn uren wil registreren, hoeft hij niet in zijn geheugen te graven. Hij kan vertrouwen op de data uit de tool en beslissen welke registraties hij officieel indient. Pas als hij de uren indient, worden ze gedeeld in de tool. De privacy van werknemer is hiermee gewaarborgd.

2. Eenvoudig rapporteren

Automatische tijdregistratietools zoals TimeChimp bieden de mogelijkheid eenvoudig rapporten uit te draaien. Deze rapporten geven inzicht aan welke werkzaamheden de meeste tijd wordt besteed. Ze kunnen door werknemers en managers worden gebruikt in feedbackgesprekken om prestaties op basis van taken of projecten te evalueren.

3. Verhoog de productiviteit

Automatische tijdregistratie kan helpen de productiviteit tijdens de detachering te verbeteren. De tool meet elke activiteit en maakt een gedetailleerde lijst van de tijd die gedurende de dag aan verschillende taken wordt besteed. Het controleren van dit logboek kost de werknemer maar een paar minuten en hij kan ze daarna direct indienen zonder verder te hoeven omkijken naar administratieve taken. De tool geeft inzicht in werkpatronen waardoor werknemers zien waaraan ze veel tijd besteden of bij welke taken ze hulp nodig hebben van collega’s. Dit helpt werknemers in hun ontwikkeling en bij het efficiënt indelen van hun tijd.

4. Transparant factureren

Automatische tijdregistratie is een gamechanger voor bedrijven die klanten factureren op basis van de tijd die ze aan projecten besteden. In het geval van detachering zijn meerdere partijen betrokken en is transparantie naar de werknemer, tijdelijke werkgever en het detacheringsbureau van belang. Transparante tijdregistratie schept vertrouwen en is de basis voor correcte facturering. Het voorkomt discussies en het moeten versturen van creditnota’s.

Conclusie

Voor werknemers helpt een automatische tijdregistratietool bij het makkelijk registreren en indienen van gewerkte uren. Daarnaast krijgen ze inzicht in hun eigen werkwijze en hoe ze hun eigen productiviteit kunnen verhogen.

Detacheringsbureaus kunnen transparant, betrouwbare tijdregistraties aan de tijdelijke werkgever overleggen en vervolgens foutloos factureren.

Het is belangrijk om de juiste tijdregistratietool te kiezen om dit administratieve proces te automatiseren en te profiteren van alle voordelen. De TimeChimp Tracker is zo’n automatische tijdregistratietool. Zo werkt het voor de werknemer:

 1. Kies het detailniveau van de registratie.
 2. Start de tracker en richt je op je taken. TimeChimp doet de rest.
 3. Stop de tracker aan het einde van de dag en selecteer welke registraties je wilt opnemen in je logboek. Bevestig je werkdag.

De privacy is natuurlijk belangrijk. Alleen de werknemer heeft toegang tot de registraties voordat hij ze ingediend. Wil je de tool proberen? Met de gratis proefversie ontdek je de mogelijkheden van automatische tijdregistratie en veel andere functies die administratief werk sneller en eenvoudiger maken.

Easy does it.

Other blogs

Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Ben je benieuwd hoe je precies je bedrijfsresultaat (EBIT) berekent en wat het verschil is tussen EBIT en EBITDA? Lees dan snel ons blog!

Lees meer
Lees meer over Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Koffie break met Stijn: Brand Manager

Ontdek hoe Stijn Van der Gragt is uitgegroeid van een UX-stagiair tot een creatieve duizendpoot en uiteindelijk Brand Manager bij TimeChimp.

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stijn: Brand Manager

HR-wijzigingen 2024: Wat staat er op de planning?

Ontdek alle hr-wijzigingen 2024 van minimumloon tot essentiële arbeidswet wijzigingen voor een goed voorbereide hr-afdeling.

Lees meer
Lees meer over HR-wijzigingen 2024: Wat staat er op de planning?

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

 • Probeer alle functionaliteiten
  14 dagen gratis
 • Geen betaalgegevens
  nodig
 • Bepaal zelf wanneer
  je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape