Digitaal factureren
2 min

Digitale factuur

Met de factuurmodule van TimeChimp kun je uiterst makkelijk en snel online factureren. Je kunt zelfs de lay-out van de digitale factuur ontwerpen!

Met de digitale facturatie van TimeChimp kun je eenvoudig geboekte uren, uitgaven en ritten factureren. Deze kun je met een paar klikken verwerken en zo de factuur opmaken. Deze heb je vervolgens in een handomdraai verzonden. Een factuur versturen was nog nooit zo makkelijk!

Voordelen van een digitale factuur

Digitale facturen hebben heel wat voordelen, zeker tegenover papieren facturen. Zo is een digitale factuur eenvoudig te archiveren in je administratie. Je kunt ook eenvoudig facturen koppelen aan jouw boekhoudprogramma. Uiteraard bespaar je papier omdat je gebruikmaakt van een online factuur. Dit digitale bestand kan uitgeprint worden, maar dit wordt vaak niet gedaan. Zo is dit beter voor het milieu.

Verschil tussen een digitale en een elektronische factuur

De termen ‘digitale factuur’ en ‘elektronische factuur’ of ‘e-factuur’ worden wel eens door elkaar gebruikt. Toch is dit een andere manier van factureren. Een digitale factuur is immers een papieren factuur die leesbaar is op een beeldscherm. Een e-factuur wordt omschreven als een digitaal bericht van gestructureerde data in computertaal.

Digitaal factureren met TimeChimp

Met de factuurmodule van TimeChimp is het versturen van facturen een eitje. Je hebt ook al jouw facturen overzichtelijk bij elkaar. Je kunt offertes via TimeChimp opmaken en versturen. Personaliseer je factuur direct met een mooie opmaak. Je kunt op je uitgaande facturen ook automatisch wisselkoersen laten berekenen, gebruikmaken van verschillende valuta, kortingen en toeslagen toevoegen en de factuur verzenden in verschillende talen.

Nadat je de factuur hebt verstuurd, wordt er een geschiedenis bijgehouden. Je kunt dus herinneringen en aanmaningen sturen, zodat jouw debiteuren sneller betalen en je jouw boekhouding op orde kunt houden.Je kunt de digitale factuur via e-mail versturen of uitprinten via PDF. Er is ook de mogelijkheid om een webfactuur mee te sturen.

Test hoe makkelijk een factuur versturen is met TimeChimp: probeer 14 dagen gratis!

Other blogs

Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

Stephanus van Vuuren - Lees alles over het Head of Product & Development en hoe hij en zijn team TimeChimp verbeteren!

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Optimaliseer timemanagement bij consultancy's: Ontdek tijdverspillers van grote adviesbureaus en effectieve tips - Lees nu!

Lees meer
Lees meer over 8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Voorkom risico's en ontdek wat het belang is van goede databeveiliging is bij jouw digitale urenregistratie tool.

Lees meer
Lees meer over Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape