Rittenregistratie
2 min

Eenvoudig je ritten registreren

Naast het registreren van je uren en uitgaven is het voor veel ondernemers nodig om ook hun ritten te registreren. Wel zo handig als je dit ook in TimeChimp kunt doen! Fred Al, Co-founder van TimeChimp, vertelt je wat meer over onze rittenregistratie. 

Kilometers registreren?
Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom je kilometers wilt registreren. Heb je bijvoorbeeld een auto van zaak en wil je geen extra kosten voor bijtelling? Dan ben je hier in Nederland verplicht om alle kilometers, die je dus alleen zakelijk mag maken, registreert en kunt verantwoorden aan de Belastingdienst. Daarnaast kan het natuurlijk ook zijn dat je niet je kilometers registreert voor de Belastingdienst, maar door wilt factureren naar de klant.

Hoe kan ik mijn ritten het gemakkelijkst bijhouden?
Een hulpmiddel om je rittenregistratie te doen is een blackboxsysteem. Hierbij wordt er een kastje met GPS in je auto geplaatst door een certificeerde dealer. Deze houdt precies bij waar je heenrijdt, zodat je al je kilometers heel nauwkeurig geregistreerd hebt. Dit kastje mag je overigens niet uitzetten. Een andere mogelijkheid is om je ritten zelf bij te houden in Excel of een via een softwarepakket (bij voorkeur via een mobiele app).

Bij TimeChimp was er veel vraag naar een mogelijkheid voor rittenregistratie, omdat onze ondernemers deze informatie graag in dezelfde applicatie willen hebben als hun uren en uitgaven. Daarnaast moeten sommige ritten die door gefactureerd worden naar de klant, op dezelfde factuur staan als de uren en uitgaven. Ook moeten sommige ritten wel worden gefactureerd en sommige niet.

Vervolgens hebben we veel nagedacht over de handigste en eenvoudigste manier waarop je deze ritten zou moeten kunnen registreren. Het belangrijkste onderdeel bleek te zijn dat gegevens automatisch aangevuld moeten worden wanneer je zoekt op een bepaald adres. Ook de gemaakte kilometers moeten automatisch berekend worden. Hiervoor hebben we een koppeling opgezet met Google Maps. Deze is altijd up-to-date en staat in verbinding met de kilometerberekening. Daarnaast hebben we een app ontwikkeld voor iOS en Android, zodat je ook onderweg direct je gemaakte kilometers in kunt voeren. Je ritten registreren is nu echt een fluitje van een cent!

Wil je meer weten over onze rittenregistratie? Neem dan contact met ons op.

Other blogs

Overuren uitbetalen – Hoe zit het?

Heb je een aantal overuren gemaakt? Dan kan je ze laten uitbetalen door je werkgever. Maar hoe zit het eigenlijk met overuren uitbetalen? TimeChimp legt het je graag uit. Easy does it.

Lees meer
Lees meer over Overuren uitbetalen – Hoe zit het?

Wat is een consignatiedienst en hoe werkt het?

Consignatiedienst, een moeilijk woord dat het waarschijnlijk goed doet bij een potje Scrabble. ???? Naast dat het een moeilijk woord is, is er ook nogal eens verwarring over de betekenis en de regels rondom dit type dienst. TimeChimp legt het je graag uit.

Lees meer
Lees meer over Wat is een consignatiedienst en hoe werkt het?

Nieuw! Koppel TimeChimp met King

Bij TimeChimp maken we het je graag zo makkelijk mogelijk. Daarom heeft TimeChimp nu ook een koppeling met King Software. Zo worden je verkooporders verwerkt van King naar TimeChimp. Wel zo handig!

Lees meer
Lees meer over Nieuw! Koppel TimeChimp met King

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape