Masterclass effectiever werken
4 min

Effectiever werken door Timemanagement

We kennen het allemaal, er is veel te doen en eigenlijk te weinig tijd. Drukke werkdagen met een volle planning, een nog vollere mailbox en je vindt het moeilijk om nee te zeggen. Hoe houd je overzicht en zorg je voor goed timemanagement? In ons webinar van 14 oktober gaf Jennefer Boskeljon, expert op het gebied van timemanagement, handige tips en inzichten om effectief te werken.  

Het verschil tussen efficiënt en effectief 

Als het gaat over timemanagement, denken we snel aan efficiënt werken. Jennefer zegt: “In mijn ervaring voegt efficiënt werken weinig tot niets toe aan de mate waarin jij snel je doelen bereikt”. Het is volgens haar veel belangrijker dat je de goede dingen goed doet, en dat is volgens haar waar het verschil tussen efficiënt en effectief werken in zit. Met efficiënt werken doe je zo veel mogelijk in zo weinig mogelijk tijd, terwijl je bij effectief werken meer de focus legt op wat er belangrijk is en wat je uiteindelijke doel is. 

Zorg voor prioriteiten en een haalbare planning 

Een onderdeel van effectief werken en daarmee met goed timemanagement, is het stellen van prioriteiten. Volgens Jennefer is een prioriteit een combinatie tussen iets wat urgent is, bijvoorbeeld door een deadline, en iets wat belangrijk voor je is. Ze geeft aan dat we nogal eens vergeten dat urgentie niet het enige criterium is om te bepalen wat er gedaan moet worden. Door bewust stil te staan en te kijken naar wat zowel urgent als belangrijk is, kies je de juiste to do’s. Je voorkomt zo dat je dingen alleen doet uit urgentie en gevoel van stress.  

Vind je stoorzenders en deal met de bron 

Op één dag krijgen we eindeloos veel impulsen, waar we vaak door worden afgeleid. Je kent het vast wel, een collega die iets aan je vraagt, de notificatie van een nieuw mailtje of een appje op je telefoon. Al die afleiding zorgt ervoor dat je minder goed en gefocust aan je werk toekomt en je aan het einde van de dag niet alles hebt gedaan wat je had voorgenomen om te doen. Zo open je dat appje vaak, zonder dat je eerst bepaalt of dit prioriteit heeft. Jennefer geeft dan ook als tip om je stoorzenders te identificeren en ermee te dealen. Denk bijvoorbeeld aan het uitzetten van notificaties op je telefoon of maar één keer per uur je mail checken. 

Creëer structuur 

Structuur en overzicht zijn essentieel in timemanagement. Zo zorg je voor zo min mogelijk afleiding en zo veel mogelijk focus. Schiet je opeens een goed idee te binnen of zit er een gedachte vast in je hoofd? Schrijf dit dan meteen op om zo je hoofd leeg te houden. “Gebruik je hoofd om te denken en niet om te onthouden”, aldus Jennefer. Laat alleen de mails in je inbox staan waar je echt wat mee moet, maak elke dag een lijstje met de vijf dingen die je écht wil afronden en creëer elke dag een momentje om dingen te benoemen waar je die dag dankbaar voor bent. 

Ga voor beter timemanagement met TimeChimp 

Wil jij meer inzicht in je eigen uren en de gemaakte uren binnen jouw bedrijf en daarmee meer focus op timemanagement? Met TimeChimp is dat zo geregeld. Probeer onze tool nu 14 dagen gratis! Ontdek de voordelen en mogelijkheden voor jouw bedrijf. Je zit natuurlijk nergens aan vast. 

Ben je benieuwd naar de masterclass van Jennefer? Laat hier je naam en e-mailadres achter en we sturen je de opname direct toe.

Ik wil als eerste toegang!

Schrijf je in en ontdek de nieuwste functies van TimeChimp.

Let op: vul jouw TimeChimp-account e-mailadres in.

Other blogs

Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

Stephanus van Vuuren - Lees alles over het Head of Product & Development en hoe hij en zijn team TimeChimp verbeteren!

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Optimaliseer timemanagement bij consultancy's: Ontdek tijdverspillers van grote adviesbureaus en effectieve tips - Lees nu!

Lees meer
Lees meer over 8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Voorkom risico's en ontdek wat het belang is van goede databeveiliging is bij jouw digitale urenregistratie tool.

Lees meer
Lees meer over Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape