Factuur e-mail
2 min

Factuur e-mail aflevering verbeterd

Het is natuurlijk belangrijk dat alle facturen die je verstuurd via TimeChimp goed aankomen bij je klant. Er bestaat bij deze aflevering een risico dat je e-mail in de ongewenste mail terecht komt van deze klant. Iets wat je natuurlijk graag wilt voorkomen. Om deze kans te verkleinen hebben we deze week hier verbeteringen voor aangebracht.

Hoe werkt de e-mail aflevering van de facturen?
Bij het versturen van een factuur in TimeChimp kan je er voor kiezen om deze via een e-mail in TimeChimp te versturen of deze zelf te versturen aan je klant. Bij de laatste optie wordt de factuur eerst naar jezelf gemaild en daarna kan je deze zelf doorsturen naar je klant. Bij de eerste optie sturen wij de factuur in een e-mail direct naar de klant. Hierbij is het ‘Van’ en ‘Beantwoord’ adres ingevuld met je eigen e-mailadres. De e-mail wordt dus echt verstuurd vanuit jouw e-mail, zodat als de klant deze beantwoord, de mail ook weer terug komt in jouw inbox.

Wanneer wij de e-mail versturen onder jouw e-mailadres is er een kleine kans aanwezig dat jouw e-mail ontvanger herkent dat wij deze mail voor je versturen (in plaats van jezelf) en komt deze in de ongewenst mail. We versturen deze e-mail op de best mogelijke manier, dus de kans is klein, maar is wel aanwezig.

Mijn e-maildomein als whitelabel toevoegen
Om er voor te zorgen dat wij de volle machtiging hebben om vanuit jouw e-mailadres de factuur te verzenden kan je jouw e-mail domein als whitelabel toevoegen. Hierbij moet je in TimeChimp jouw e-maildomein ingeven en krijg je daarna 3 CNAME records die moeten worden toegevoegd in je DNS. Weet je niet wat een DNS is of heb je hier weinig verstand van? Dan raden wij zeker aan om dit even door je ICT beheerder te laten doen. Het is een minuutje werk, maar je moet wel weten wat dit precies is en hoe dit werkt.

Ga voor het toevoegen van de whitelabel naar Algemeen -> Instellingen -> Facturen. Hier heb je (helemaal onderaan) een knop ‘Whitelabel invoeren’. Na het invoeren krijg je 3 CNAMES records te zien. Deze moet je invoeren in je DNS en dat is alles.

Factuur e-mail aflevering

Heb je hier vragen over of wil je bij ons even checken of de records goed zijn ingevoerd in je DNS? Laat het ons vooral weten via de chat!

Other blogs

Winstgevendheid & omzet verhogen? Dat kan met digitale urenregistratie!

Ontdek welke rol digitale urenregistratie speelt bij het maken van strategische keuzes om de winstgevendheid en de omzet te verhogen.

Lees meer
Lees meer over Winstgevendheid & omzet verhogen? Dat kan met digitale urenregistratie!

Waarom de winstgevendheid berekenen cruciaal is voor managementbeslissingen

Waarom is de winstmarge, winstgevendheid en rentabiliteit berekenen belangrijk? En hoe kan je de winstgevendheid actueel blijven monitoren?

Lees meer
Lees meer over Waarom de winstgevendheid berekenen cruciaal is voor managementbeslissingen

Koffie break met Jorrit: Customer Success Manager

In deze koffie break spreken we met onze Customer Success Manager Jorrit Meijer. Ontdek alles over hem en zijn werk bij TimeChimp.

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Jorrit: Customer Success Manager

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape