Goede voornemens ondernemers 2020
2 min

5 goede voornemens voor ondernemers voor 2020

Er wordt soms wat lacherig gedaan over goede voornemens. Deze worden namelijk toch na enkele weken (of in het beste geval maanden) aan de kant worden geschoven. Wij spreken ons niet uit over doelen zoals meer sporten of  mediteren, maar durven wel stellig te zeggen dat sommige goede voornemens voor een ondernemer wél een aanrader zijn. Dit zijn vijf goede voornemens die wij elke ondernemer kunnen aanraden.

1. Werk minder

Als ondernemer is er altijd wat te doen. E-mails van klanten beantwoorden, projecten afronden, de boekhouding bijhouden, problemen oplossen… De neiging om op alles “ja hoor, pak ik wel even op” te antwoorden kan je behoorlijk in de problemen brengen. Werken tot je erbij neervalt zorgt voor veel stress en in het ergste geval voor een burn-out. Zet dus ‘s avonds vanaf een bepaald tijdstip je mobiel uit of plan familieavonden in. Af en toe niet werken en uitrusten zorgt voor extra energie die je nadien weer in je onderneming kunt investeren.

2. Gebruik je tijd beter

Zit je je soms al mopperend door stapels facturen te werken? Dan is het nu misschien tijd om over te stappen op een geautomatiseerd programma of om een boekhouder in te schakelen. En als je wekelijks veel tijd verliest aan navragen wie nou eigenlijk wat heeft gedaan, dan heb je als ondernemer een urenregistratiesysteem nodig zoals TimeChimp. Kies voor gemakkelijke programma’s die ervoor zorgen dat jij je tijd nuttiger kan besteden. In 2020 gebruik jij je tijd beter!

3. Neem passend personeel aan

Betrouwbaar, goed en gepassioneerd personeel hebben is van groot belang voor ondernemers. Toch kan het soms gebeuren dat er iemand wordt aangenomen die niet bij het bedrijf past, bijvoorbeeld door tijdnood in het sollicitatieproces. Werk dit jaar aan je sollicitatievaardigheden om zo de beste sollicitanten op de markt te strikken. Wil je meer weten? Lees dan onze blog ‘De juiste werknemers aantrekken als groeiend bedrijf’.

4. Ga meer netwerken

Veel ondernemers houden niet van netwerken en vinden het maar ‘geslijm’. Vaak wordt er dan ook gekozen voor netwerken via social media, wat uiteraard ook belangrijk is, maar het belang van handen schudden en persoonlijke gesprekken voeren kan niet worden onderschat. Zorg er dus voor dat je erbij bent als er belangrijke evenementen zijn in jouw sector of als er awards worden uitgereikt. Luister goed naar je gesprekspartners en heb aandacht voor iedereen als je gesprekken voert. En vergeet uiteraard je visitekaartjes niet!

5. Investeer in jezelf en in je bedrijf

Weet je wat Bill Gates en Warren Buffet gemeen hebben, behalve uiteraard hun vele miljoenen? Ze lezen beiden minimaal één boek per week! Beiden investeren tijd in bijleren, en ook voor jou is dit een goed voornemen. Investeer tijd in bijleren over business, marketing, financiën of je sector. Je kunt boeken lezen, audioboeken luisteren, cursussen volgen… de mogelijkheden zijn eindeloos!

Other blogs

Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

Stephanus van Vuuren - Lees alles over het Head of Product & Development en hoe hij en zijn team TimeChimp verbeteren!

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Optimaliseer timemanagement bij consultancy's: Ontdek tijdverspillers van grote adviesbureaus en effectieve tips - Lees nu!

Lees meer
Lees meer over 8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Voorkom risico's en ontdek wat het belang is van goede databeveiliging is bij jouw digitale urenregistratie tool.

Lees meer
Lees meer over Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape