Tools voor ondernemers
3 min

Tools voor ondernemers

Als (startend) bedrijf krijg je te maken met veel verschillende processen die veel tijd kunnen opslurpen. Terwijl je als als (startende) onderneming juist ‘lean & mean’ wilt blijven. Als ondernemer heb je veel verantwoordelijkheden, niet alleen voor jezelf maar ook voor eventuele werknemers. Dus is het fijn als je je zoveel mogelijk kunt richten op het ondernemen zelf en processen op de achtergrond zoveel mogelijk kunt automatiseren en/of vereenvoudigen.

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel tools die je leven als ondernemer een stuk eenvoudiger kunnen maken en je waardevolle inzichten geven. Eigenlijk zijn deze tools zelfs onmisbaar voor een goede bedrijfsvoering. Omdat wij zelf veel tools hebben uitgeprobeerd en continu nieuwe tools uitproberen die ons verder kunnen helpen op specifieke gebieden, willen we graag onzekennis delen.

Online tools

TimeChimp heeft een SaaS business model. Simpel gezegd bieden wij online onze dienst aan en werken op basis van abonnement (Software as a Service). Direct vanaf de start van TimeChimp maken we al gebruik van diverse online tools en diensten die essentieel zijn voor onze bedrijfsvoering. Hieronder noemen we de belangrijkste tools en diensten waar wij gebruik van maken.

 • Microsoft Azure. Dit is het open en flexibele platform voor cloudcomputing waar TimeChimp op draait. Een schaalbare oplossing die ons veel flexibiliteit biedt wat betreft performance. Het biedt ons niet alleen de mogelijkheid om snel op te kunnen schalen qua resources, maar ook om (relatief eenvoudig) internationaal uit te kunnen breiden in de toekomst.
 • GoCardless. Dit is een ‘Payment Provider’ die gespecialiseerd is in herhaal betalingen, oftewel abonnementen. In eerste instantie maakte we gebruik van iDeal, maar dat kostte ons ontzettend veel tijd. Tijd die we beter konden besteden. Zodoende hebben we voor GoCardless gekozen voor onze facturatie.
 • Intercom. Wij hechten heel veel waarde aan goed contact met onze gebruikers. Daarom zijn we ook via verschillende manieren benaderbaar, namelijk via telefoon, e-mail en chat. Voor de laatste 2 manieren maken we gebruik van Intercom, een customer messaging/support tool. Klanten kunnen ons eenvoudig benaderen via chat/mail en wij kunnen klanten op die manier ook handig op de hoogte houden van o.a. nieuwe ontwikkelingen. Intercom geeft ons inzicht in de kwaliteit van onze support (reactietijd bv.) en biedt ons ook de optie om artikelen te delen over TimeChimp middels de Kennisbank. Een veelzijdige tool die zowel ons helpt als onze gebruikers!
 • Baremetrics. Cijfers zijn belangrijk voor elke onderneming. Uiteindelijk wil je continu inzicht in hoe je er voor staat op financieel gebied. Voor onze reporting gebruiken wij daarom Baremetrics, een tool die voor SaaS ondernemingen uitstekend inzicht geeft in de cijfers. Zo hebben we o.a. dagelijks inzicht in de nieuwe abonnementen die worden afgesloten.
 • Slack. Wij zijn een jonge onderneming en geloven niet in standaard van 8 tot 17 werken op kantoor. Daarom is thuiswerken heel normaal bij ons. Belangrijk is wel om onderling contact te houden gedurende de dag, zonder dat je daarvoor elke keer de telefoon moet oppakken. Wij maken dus gebruik van Slack, een ‘internal messaging platform’. Als startende onderneming zul je jouw werknemers misschien ook graag vrijheid willen bieden. Op deze manier kan dat terwijl je wel goed in contact blijft staan met elkaar.
 • TimeChimp. Waar zou je als onderneming zijn zonder inzicht in de gemaakte uren? Nergens toch?! Urenregistratie is erg belangrijk en daarnaast wil je misschien ook meteen je uitgaven en ritten registreren. Het zou helemaal top zijn als je alles direct kunt factureren naar de klant. Gelukkig is TimeChimp er dus en ook wij maken daar natuurlijk gebruik van. 😉
 • Salesforce. Om inzicht te houden in klanten, leads, etc. gebruiken wij als CRM tool Salesforce. Betaal je wel wat meer voor, maar het meest uitgebreide abonnement biedt vele mogelijkheden om tools onderling te koppelen. Wat uiteindelijk zorgt voor minder werk en meer focus op het ondernemen.

Naast deze tools gebruiken we nog vele andere tools. Tools die we misschien minder vaak gebruiken, maar wel belangrijk zijn voor ons omdat ze ons werk makkelijker maken en we de focus op TimeChimp kunnen houden i.p.v. ‘randzaken’.

Door de cloud is er een ontzettende groei ontstaan van online tools die door iedereen vrij eenvoudig te gebruiken zijn. Steeds vaker zie je dat een tool zich richt op een bepaald onderdeel, om daarin te excelleren. Dat doen we bij TimeChimp door ons voornamelijk te richten op urenregistratie. We bieden natuurlijk nog veel meer functionaliteiten aan, maar alles begint bij uren registreren. Door daar onze focus op te houden kunnen we onze tool steeds een stukje beter maken.

Het nadeel van veel verschillende tools is dat data ook in veel verschillende databases staat. En daardoor kun je het overzicht soms missen. Zorg er dus voor dat je voor tools kiest die goed met elkaar koppelen en elkaar het liefst versterken voor een optimale workflow. Ook hier zijn mooie initiatieven voor zoals Zapier.

Benieuwd naar onze urenregistratie? Probeer het dan 14 dagen gratis!

Other blogs

Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

Stephanus van Vuuren - Lees alles over het Head of Product & Development en hoe hij en zijn team TimeChimp verbeteren!

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Optimaliseer timemanagement bij consultancy's: Ontdek tijdverspillers van grote adviesbureaus en effectieve tips - Lees nu!

Lees meer
Lees meer over 8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Voorkom risico's en ontdek wat het belang is van goede databeveiliging is bij jouw digitale urenregistratie tool.

Lees meer
Lees meer over Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

 • Probeer alle functionaliteiten
  14 dagen gratis
 • Geen betaalgegevens
  nodig
 • Bepaal zelf wanneer
  je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape