Tips hybride werken
2 min

Hybride werken is here to stay: Tips en tools 

Sinds de start van de corona pandemie zijn veel bedrijven overgestapt op hybride werken. Waar we vroeger fulltime naar kantoor gingen, werken we nu een aantal dagen thuis en een aantal dagen op kantoor. Hoe zorg je ervoor dat je het hybride werken goed organiseert en welke tools helpen hierbij? 

Zorg voor duidelijke en open communicatie 

Wat verwacht jij als werkgever van werknemers? Als je team afwisselend thuis werkt, is het belangrijk om duidelijk de verwachtingen te communiceren. Hoe veel dagen werken werknemers thuis en doen ze dit op vaste dagen? Ga vooral het gesprek aan met werknemers om te horen waar zij behoefte aan hebben en hoe je daar als werkgever gehoor aan kan geven. Denk bijvoorbeeld ook aan bereikbaarheid, welke meetings wel op kantoor worden gehouden en thuiswerkvergoeding. Via een tool als TimeChimp kun je eenvoudig je uren bijhouden waar je ook bent en ook aangeven of je die dag thuis hebt gewerkt of op kantoor. Handig voor bijvoorbeeld de thuiswerkvergoeding.  

Creëer alle mogelijkheden voor online samenwerken 

Met de opkomst van hybride werken, is het belangrijk dat medewerkers altijd en overal met elkaar kunnen samenwerken. Waar je hiervoor je plannen uitschreef op een whiteboard, is dat voor de mensen die nu thuiswerken niet handig. Zorg daarom voor goede online tooling, waar iedereen mee aan de slag kan. Denk bijvoorbeeld aan projectmanagement tools zoals Trello en Miro, maar ook aan een password tool zoals OnePassword. 

Zorg voor een goede werk-privé balans 

Als mensen thuiswerken, vervaagt de grens tussen werk en privé al snel. Je werkt sneller door in je pauzes, of opent ‘s avonds toch nog even je laptop. Het is daarom nu belangrijker dan ooit om als werkgever te zorgen voor een duidelijke grens tussen werk en privé. Werknemers zijn door het hybride werken flexibeler in hun werktijd indelen, waardoor het lastig is om één lijn te trekken. Communiceer als werkgever regelmatig over het belang van genoeg pauzes nemen en op tijd te stoppen met werken. 

Ga voor een online reserveringssysteem 

Komen medewerkers naar kantoor? Dan is het handig dat ze tijd van tevoren aan kunnen geven en ook alvast meeting rooms kunnen boeken voor die dag. Daarvoor biedt reserveringssoftware een uitkomst. Zo weten jij en je collega’s wie wanneer op welke locatie werkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Booka. 

Houd de verbinding tussen collega’s in stand 

Collega’s die allemaal op verschillende dagen op kantoor werken, spreken elkaar een stuk minder. Toch blijft de verbinding tussen collega’s heel belangrijk. Er zijn verschillende manieren om de verbinding tussen collega’s goed te houden of zelfs te verbeteren, ook als niet iedereen altijd op kantoor is. Organiseer bijvoorbeeld een maandelijkse online borrel via Teams of Slack of plan een online teambuilding sessie in, zoals een escape room. 

Other blogs

Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

Stephanus van Vuuren - Lees alles over het Head of Product & Development en hoe hij en zijn team TimeChimp verbeteren!

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Optimaliseer timemanagement bij consultancy's: Ontdek tijdverspillers van grote adviesbureaus en effectieve tips - Lees nu!

Lees meer
Lees meer over 8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Voorkom risico's en ontdek wat het belang is van goede databeveiliging is bij jouw digitale urenregistratie tool.

Lees meer
Lees meer over Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape