timemanagement skills verbeteren
2 min

Je timemanagement skills verbeteren? Dat doe je zo

Je hebt een druk leven en slim omgaan met je werktijd is best een uitdaging. Je vliegt van meeting naar meeting en hebt ook nog een flinke takenlijst. Hoe zorg je ervoor dat je de dag goed indeelt zodat je alles op je to do lijstje kan afvinken? We got you.

Voordelen van goede timemanagement skills

 • Om te beginnen is het goed om de voordelen van goede timemanagement skills te benoemen. Dan weet je meteen waar je het voor doet!
 • Betere werk-privé balans
 • Makkelijker je doelen behalen
 • Minder stress

Tip 1: Stel duidelijke doelen op

Een goed begin is het halve werk. Duidelijke doelen opstellen is misschien een beetje een open deur, maar hij wordt niet voor niets zo vaak genoemd. Doelen zetten niet alleen een stip op de horizon, ze zorgen ook grotendeels voor je motivatie en daarmee je werkplezier. Als je goed weet wat het uiteindelijke doel is, dan is het makkelijker om tussentijdse doelen in te stellen en daar naartoe te werken. Als je je (tussentijdse)doelen kent en op basis daarvan je tijd indeelt, vergroot je ook de motivatie om je doelen te behalen. Easy does it.

Tip 2: Plan vooruit

Bij het opstellen van duidelijke doelen, hoort ook het vooruitplannen van je tijd. Door vooruit te plannen, voorkom je onvoorziene taken en ad hoc zaken die je moet oppakken. Ook zorgt het voor een routine, wat het ook makkelijker maakt om je tijd te managen. Kijk vooral wat past bij jou. De een werkt lekker met een Asana bord waarin je per dag indeelt wat je doet, maar een papieren weekplanning kan natuurlijk ook.

Tip 3: Niet elke dag is een top dag

Je kan niet elke dag 100% geven en dat is ook helemaal niet erg. Accepteer dat je slechte dagen hebt waarbij je planning in het honderd loopt en je even het overzicht kwijt bent. Je pakt het de volgende dag of een paar dagen wel weer op. Voel je niet schuldig over niet gehaalde deadlines die je hebt gesteld. Ga ik plaats daarvan op een mindere dag naar buiten om je hoofd te legen en bij te komen. Morgen is een nieuwe dag.

Tip 4: Bekijk kritisch wat van jou is

Het zal je ongetwijfeld bekend voorkomen, je doet zo veel mogelijk zelf en trekt veel taken naar je toe. Zo voelt het alsof je alles onder controle hebt, maar schijnt bedriegt. Door te veel naar je toe te trekken, creëer je een onnodig lange to do lijst en verhoog je de kans op ad hoc taken. Kijk daarom kritisch naar welke taken bij jou horen en wat je kan delegeren aan een collega of wat je kan outsourcen. Teamwork makes the dream work, toch?

Andere

Met TimeChimp voorbereid 2023 in

Lees meer
Lees meer over Met TimeChimp voorbereid 2023 in

Nieuw! Voeg dagroosters, oneven weken en verlofpotjes toe

Lees meer
Lees meer over Nieuw! Voeg dagroosters, oneven weken en verlofpotjes toe

De ideale productiviteit binnen projecten hebben en houden

Lees meer
Lees meer over De ideale productiviteit binnen projecten hebben en houden

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

 • Probeer alle functionaliteiten
  14 dagen gratis
 • Geen betaalgegevens
  nodig
 • Bepaal zelf wanneer
  je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape