5 tips om jouw timemanagement te verbeteren
3 min

Timemanagement: 5 tips om efficiënter te werken

Digitale urenregistratie is essentieel voor efficiënt timemanagement. Het houdt niet alleen gemakkelijk je uren bij, maar geeft je ook direct inzicht in projectstatussen. Dit levert niet alleen tijd op, maar helpt ook bij het behalen van je doelen en het laat projecten geld opleveren, zodat spookuren verleden tijd worden.

Timemanagement is cruciaal: ontdek waarom het zo belangrijk is.

Er zijn veel redenen waarom goede timemanagementvaardigheden belangrijk zijn, enkele voorbeelden zijn:

 • Efficiënter werken. Wanneer je jouw tijd goed beheert, kun je taken efficiënter uitvoeren. Dit betekent dat je meer werk kunt verrichten in dezelfde tijd, waardoor je productiever wordt. Goed timemanagement betekent ook dat je realistische deadlines stelt en duidelijk communiceert over je beschikbaarheid en voortgang. Dit zorgt voor meer duidelijkheid en vertrouwen in je werkrelaties.
 • Winstgevende projecten. Door uren bij te houden, kunnen projectmanagers tijdig bijsturen om de winstgevendheid van het project te verbeteren. Bovendien helpt digitale urenregistratie bij het voorkomen van spookuren, oftewel uren die niet geregistreerd zijn maar wel aan een project worden toegeschreven. Dit kan leiden tot onnodige kosten.
 • Minder stress. Wanneer je jouw tijd goed plant en beheert, verminder je de kans op last-minute taken en deadlines. Hierdoor ervaar je minder stress. Wanneer je minder gestrest bent en meer tijd hebt om na te denken, kun je creatiever en innovatiever zijn in jouw werk.
 • Meer tijd voor persoonlijke activiteiten. Effectief tijdsbeheer geeft je de mogelijkheid om meer tijd vrij te maken voor de activiteiten die je echt belangrijk vindt, of dat nu quality time met vrienden en familie is, sporten of andere hobby’s. Zo creëer je een betere balans tussen werk en privé.

Tip 1: Stel duidelijke doelen op

EEen goed begin is het halve werk. Het opstellen van duidelijke doelen zorgt niet alleen voor een stip op de horizon, maar ook voor motivatie en werkplezier. Als je weet wat het uiteindelijke doel is, is het makkelijker om tussentijdse doelen in te stellen en daar naartoe te werken. Als je jouw (tussentijdse) doelen kent en jouw tijd daarop indeelt, vergroot je ook de motivatie om deze doelen te behalen.

Tip 2: Plan vooruit

Vooruitplannen van jouw tijd voorkomt onvoorziene taken en ad hoc zaken die je moet oppakken. Ook zorgt het voor een routine, waardoor het makkelijker wordt om jouw tijd te managen. Kijk vooral wat past bij jou, of je nou werkt met een Asana bord waarin je per dag indeelt wat je doet, of een papieren weekplanning gebruikt.

Tip 3: Accepteer mindere dagen

Het is niet realistisch om elke dag productief te zijn en dat is helemaal oké. Accepteer dat je soms minder goed functioneert en dat je planning daardoor kan uitlopen. Geef jezelf de ruimte om bij te komen en pak het de volgende dag weer op. Het is niet nodig om je schuldig te voelen over gemiste deadlines. Als je een mindere dag hebt, ga dan even naar buiten om je hoofd leeg te maken.

Tip 4: Delegeer taken kritisch

Waarschijnlijk herken je het wel: je wilt alles zelf doen en neemt te veel taken op je. Dit geeft je misschien het gevoel dat je alles onder controle hebt, maar schijn bedriegt. Door te veel taken op je te nemen, creëer je een onnodig lange to-do lijst en vergroot je de kans op ad hoc taken. Ga daarom kritisch na welke taken echt bij jou horen en welke je kunt delegeren aan een collega of uitbesteden. Samenwerking zorgt voor een beter resultaat.

Tip 5: Gebruik digitale urenregistratie

Als je je uren handmatig moet bijhouden, kan dat behoorlijk tijdrovend zijn. Het is ook makkelijk om fouten te maken, waardoor je uiteindelijk meer tijd kwijt bent aan het corrigeren van je registratie. Gelukkig zijn er tegenwoordig digitale urenregistratietools die je kunnen helpen bij het bijhouden van je uren. Met deze tools kan je eenvoudig en snel je uren bijhouden, je facturen genereren en je administratie bijhouden. Door digitale urenregistratie te gebruiken, bespaar je tijd en heb je altijd een up-to-date overzicht van je gewerkte uren en facturen. Timechimp is een voorbeeld van een tool die deze functies aanbiedt en het kan zeker de moeite waard zijn om het eens uit te proberen tijdens hun proefperiode.

Begin jij zelf met timemanagement?

Hopelijk hebben deze tips je geholpen om meer inzicht te krijgen in hoe digitale urenregistratie jouw timemanagement kan verbeteren. Door gebruik te maken van de juiste tools, zoals TimeChimp, kun je jouw urenregistratie optimaliseren en tijd besparen bij het bijhouden van je uren en projecten.

Wil je zelf ervaren hoe TimeChimp jou kan helpen bij het verbeteren van jouw timemanagement? Start dan nu jouw gratis proefperiode van 14 dagen en ervaar zelf de voordelen van digitale urenregistratie.

Other blogs

Winstgevendheid & omzet verhogen? Dat kan met digitale urenregistratie!

Ontdek welke rol digitale urenregistratie speelt bij het maken van strategische keuzes om de winstgevendheid en de omzet te verhogen.

Lees meer
Lees meer over Winstgevendheid & omzet verhogen? Dat kan met digitale urenregistratie!

Waarom de winstgevendheid berekenen cruciaal is voor managementbeslissingen

Waarom is de winstmarge, winstgevendheid en rentabiliteit berekenen belangrijk? En hoe kan je de winstgevendheid actueel blijven monitoren?

Lees meer
Lees meer over Waarom de winstgevendheid berekenen cruciaal is voor managementbeslissingen

Koffie break met Jorrit: Customer Success Manager

In deze koffie break spreken we met onze Customer Success Manager Jorrit Meijer. Ontdek alles over hem en zijn werk bij TimeChimp.

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Jorrit: Customer Success Manager

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

 • Probeer alle functionaliteiten
  14 dagen gratis
 • Geen betaalgegevens
  nodig
 • Bepaal zelf wanneer
  je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape