We hebben veel vragen gehad afgelopen jaren naar een koppeling met Jira (voor Jira tijdregistratie). Jira is een tool die veel gebruikt wordt door ICT bedrijven om alle projecten in te beheren. Je kunt hierin o.a. bugs bijhouden, epics, user stories en backlog items aanmaken voor je scrum projecten en deze tool is redelijk ‘de standaard’ binnen de wat grotere ICT organisatie.
Wensen van onze gebruikers
Voordat we begonnen zijn met de ontwikkeling van deze koppeling hebben we eerst contact opgezocht met onze klanten om te kijken wat iedereen precies verwacht van een koppeling tussen TimeChimp en Jira. Hieruit kwam naar voren dat het mogelijk moest zijn om in een Jira issue (via een web panel) snel je uren te kunnen registreren. Hierbij moet de medewerker die uren logt zo weinig mogelijk moeite hoeven doen en zou het eigenlijk alleen een kwestie van start/stop moeten zijn. Verder bleek het erg belangrijk te zijn dat wanneer de urenregistratie start en stopt deze ook gesynchroniseerd worden met de worklog van Jira. Zo kan je in Jira goed bijhouden wat voor tijd er ingeschat is voor het issue, hoeveel er verstreken is en hoeveel tijd er nog gespendeerd moet worden.
Ook werd er bij de gesprekken veel opgenoemd dat automatisch de juiste project en taak vooraf geselecteerd moet worden. Dit om er voor te zorgen dat de medewerker hier geen fouten in maakt en het hem zo weinig mogelijk tijd kost. Daarom hebben we een algemene TimeChimp pagina gemaakt binnen Jira waarin de beheer (of projectmanager) alle TimeChimp projecten kan mappen aan de Jira projecten. Bij het registreren wordt verder onthouden welke activiteit de medewerker heeft geselecteerd. Vaak zal bijvoorbeeld een ontwikkelaar altijd de activiteit ‘Ontwikkeling’ selecteren bij een issue, zodat hij dit nu maar 1 x hoeft te doen.
Ook werd er veel aangegeven dat men vanuit het urenbriefje in TimeChimp snel naar de betreffende issue in Jira moest kunnen gaan. Deze link naar het issue slaan we daarom op en wordt (met een icoontje van Jira) weergegeven in de dagweergave.
Als laatste kan je ook eerst uren registreren in TimeChimp en in de omschrijving van de uren de issue key vermelden. Als je daarna naar de TimeChimp pagina in Jira gaat kan je vanuit daar automatisch deze uren aan de juiste Jira issue linken (en wordt er een worklog aangemaakt op het betreffende issue).
Bijna live
Zoals je leest hebben we veel functionaliteiten verwerkt in deze koppeling en zijn onze verwachtingen hoog. We hebben vorige week de integratie aangeboden aan Atlassian. Zij vermelden dat ze binnen 5 werkdagen de integratie reviewen/testen en bij goedkeuring live zetten op de marketplace van Atlassian. Houdt deze dus in de gaten en laat ons vooral weten of het goed werkt voor je!