Meet the team
2 min

Een kijk in de keuken van TimeChimp & Sam

We zijn bij TimeChimp altijd bezig met de ontwikkeling van onze tool. Hiervoor maken we veel gebruik van de feedback die we ontvangen van onze gebruikers. Uiteindelijk maken ze zij dagelijks gebruik van onze urenregistratie en weten zij dus heel goed welke zaken nog verbeterd kunnen worden. Deze samenwerking is voor ons heel waardevol. Maar hoe zorg je er nou voor dat deze feedback ook goed verwerkt wordt in de tool? Dat en meer regelt onze Product Manager Sam. Hij vertelt hieronder iets meer over zichzelf en waar hij zich zoal mee bezighoudt.

Wie is Sam en wat is jouw rol binnen TimeChimp?

Mijn naam is Sam van der Steen en ik ben Product Manager bij TimeChimp. Ik werk sinds begin 2018 bij TimeChimp. Hiervoor heb ik als UX designer gewerkt bij een digital agency. Ik heb een MBO Grafisch Vormgeven en een HBO Communicatie en Multimedia Design afgerond met een minor in User Experience Design. Op dit moment richt ik me vooral op het ontwerpen van de nieuwe gebruikerservaring van ons herziende product. Ik ben ook verantwoordelijk voor onze visuele communicatie en het coördineren van feedback, innovaties en het leiden van sprints volgens de scrum methode.

Waar hou jij je zoal mee bezig?

Bij TimeChimp staan onze gebruikers centraal en wij willen hen dan ook een naadloze gebruikerservaring aanbieden. Een programma waar je dagelijks mee werkt moet je tijd opleveren, het rekenwerk voor je doen of eenzijdig werk ontnemen. Deze manier van (user experience) design is echter onderhevig aan meer dan enkel subjectiviteit. Het ontwerp is niet alleen fraai, het vraagt ook om een contextuele benadering en menselijke eigenschappen. Het programma denkt met je mee, begrijpt dat je af en toe een fout maakt en weet dat je werkdag niet leuker wordt van herhalende werkzaamheden. Goede software ondersteunt, biedt inzicht en draait mee op de achtergrond als een assistent.

Wat maakt jouw werk zo leuk?

Wij zijn elke dag met onze gebruikers in gesprek via onze support afdeling. Daarnaast drinken we graag koffie met onze gebruikers om te leren over de workflow die zij hanteren. Dit doen we om te begrijpen waar onze gebruikers dagelijks tegenaan lopen en hoe we met TimeChimp uitkomst kunnen bieden om deze problemen te verhelpen. Mijn beste dagen zijn wanneer we een probleem tackelen waar een grote groep gebruikers mee geholpen is. Want naast feedback over product verbeteringen ontvangen we ook woorden van dank over hoe TimeChimp de dagelijkse werkzaamheden efficiënter en inzichtelijker heeft gemaakt. Big smile. 🙂

Hoe zie je de toekomst van TimeChimp?

De grootste bedrijven verrassen ons nog steeds met het feit dat ze urenregistratie en rapportages in Excel doen, on-premise. Door onze betrokkenheid met onze gebruikers hebben we een ontzettend goed beeld van waar onze gebruikers dagelijks tegen aan lopen en waar de markt om vraagt. In de toekomst gaat dit er voor zorgen dat TimeChimp marktleider kan worden in urenregistratie, projectmanagement en planning. In 2019 gaat ons herziende product gelanceerd worden. Deze is ontwikkeld samen met onze gebruikers, begrijpt je context en vicieuze hindernissen en werkt bovendien naadloos cross device.

Ook werken bij TimeChimp? Check dan onze vacatures eens.

Andere

Je timemanagement skills verbeteren? Dat doe je zo

Je hebt een druk leven en slim omgaan met je werktijd is best een uitdaging. Je vliegt van meeting naar meeting en hebt ook nog een flinke takenlijst. Hoe zorg je ervoor dat je de dag goed indeelt zodat je alles op je to do lijstje kan afvinken? We got you.

Lees meer
Lees meer over Je timemanagement skills verbeteren? Dat doe je zo

Met TimeChimp voorbereid 2023 in

Lees meer
Lees meer over Met TimeChimp voorbereid 2023 in

Nieuw! Voeg dagroosters, oneven weken en verlofpotjes toe

Lees meer
Lees meer over Nieuw! Voeg dagroosters, oneven weken en verlofpotjes toe

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape