Klaar voor AVG
2 min

Klaar voor de AVG met nieuwe verwerkersovereenkomst

Zoals je waarschijnlijk wel weet is per 25 mei de nieuwe Europese privacywetgeving, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze wetgeving brengt een aantal nieuwe verplichtingen met zich mee. Wij hebben daarom onze algemene voorwaarden en privacyverklaring aangepast aan de AVG.
Daarnaast vereist de nieuwe wet dat wij een verwerkersovereenkomst met onze klanten sluiten, waarin de rechten en plichten zijn vastgelegd met betrekking tot de persoonsgegevens die je in onze applicatie plaatst. Je vindt de documenten hier:

Mocht je hier vragen over hebben horen we dat graag.

Aanpassingen tool naar aanleiding van de AVG

Naast de verdere ontwikkeling van TimeChimp zijn we ook heel druk bezig geweest om de tool te laten voldoen aan de AVG. We hebben bepaald niet stilgezeten! Zo hebben wij onze tool uitvoerig getest en diverse wijzigingen doorgevoerd. Enkele aanpassingen die we gedaan hebben zijn:

 • Wachtwoorden worden niet meer gemaild. Je krijgt nu bij het resetten van je wachtwoord een e-mail met link om je wachtwoord in te stellen. Dit geldt ook voor het aanmelden van een nieuwe medewerker.
 • De laatste login datum is nu zichtbaar in ‘export medewerkers’.
 • Je account wordt automatisch gelocked (tijdelijk) na 5x een verkeerd wachtwoord.
 • De wachtwoord sterkte is aangepast (nu verplicht 6 tekens en 1 hoofdletter).
 • We hebben een penetratie test laten uitvoeren door een derde partij. Zij hebben onze applicatie proberen te hacken.
 • Interne policies aangescherpt met betrekking tot wachtwoorden/toegang tot productie, data, etc.

Verder zijn we ook ons interne privacy beleid aan het updaten en druk bezig met een actieplan omtrent datalekken. Hiermee zitten we in de afrondende fase en beide zullen voor 25 mei gerealiseerd zijn. Hiermee voldoet TimeChimp volledig aan de AVG en zijn we klaar voor de toekomst. De nieuwe verwerkersovereenkomst en voorwaarden gaan per 24 mei 2018 in. Al onze klanten hebben we hier ook over gemaild. Heb jij de mail niet ontvangen? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten!

Mocht je vragen hebben over deze blog, stel ze dan gerust via onze chat. We staan je graag te woord!

Wil je invloed uitoefenen op welke functionaliteiten toegevoegd moeten worden in TimeChimp? Ga dan naar onze feedback pagina. Je kunt hier stemmen op functionaliteiten die al zijn ingebracht door andere gebruikers of zelf een nieuwe toevoegen. Lees hier meer over hoe je feedback kan indienen.

Other blogs

Verschil tussen doel, doelstelling en resultaat in projecten

Ontdek het verschil tussen doel, doelstelling en resultaat in projecten en kijk naar ons voorbeeld over hoe dit in de projectplanning zit.

Lees meer
Lees meer over Verschil tussen doel, doelstelling en resultaat in projecten

Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Ben je benieuwd hoe je precies je bedrijfsresultaat (EBIT) berekent en wat het verschil is tussen EBIT en EBITDA? Lees dan snel ons blog!

Lees meer
Lees meer over Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Koffie break met Stijn: Brand Manager

Ontdek hoe Stijn Van der Gragt is uitgegroeid van een UX-stagiair tot een creatieve duizendpoot en uiteindelijk Brand Manager bij TimeChimp.

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stijn: Brand Manager

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

 • Probeer alle functionaliteiten
  14 dagen gratis
 • Geen betaalgegevens
  nodig
 • Bepaal zelf wanneer
  je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape