Koffie break met Luuk Gielen: Head of Commerce bij TimeChimp
3 min

Koffie break met Luuk: Head & Brain of Commerce

In deze blog nemen we je mee op een koffie break met TimeChimp’s operational mastermind: Luuk Gielen. Buiten is het grijs en regenachtig, maar binnen in het kantoor van TimeChimp is de stemming van Luuk het tegenovergestelde. Vrolijk praat hij over zijn uitdagingen, zoals de struikelblokken van personeels- en adviesbureaus en IT-teams: “Dat zijn de klanten die we dagelijks inzicht geven in de productiviteit van hun medewerkers, zodat ze de winstgevendheid van projecten kunnen blijven monitoren.”

Haal een kopje koffie, relax en leer meer over Luuk en zijn rol als Head of Commerce bij TimeChimp!

Luuk Gielen – Head of Commerce

 • Woont in Alkmaar
 • Geboren in Limburg
 • 44 jaar
 • Drinkt zijn koffie zwart ☕

Hoe Luuk bij TimeChimp terechtkwam

Voordat Luuk bij TimeChimp kwam werken, lag zijn expertise op het gebied van hardware in plaats van software. Hij werkte in de kantoorinrichting branche en moderniseerde menig bedrijf in binnen- en buitenland. **Luuk over zijn **vorige uitdaging: “Het was een interessante tijd, omdat er veel innovatieve producten op de markt kwamen door de opkomst van thuiswerken en de toenemende aandacht voor de gezondheid van kantoormedewerkers.”

Na zijn carrière in de kantoorinrichting, maakte Luuk de stap naar de wereld van SaaS. In november 2023 begon hij als Head of Commerce bij TimeChimp. Sindsdien heeft Luuk een grote impact gehad.

Wat doet de ‘Head of Commerce’?

Als TimeChimp’s Head of Commerce is Luuk verantwoordelijk voor de teams ‘marketing’, ‘sales’ en ‘customer success’. Als kapitein stuurt hij het schip en geeft instructies, zodat zijn bemanning in staat is om uit te varen naar een schateiland vol tevreden klanten.

Luuk over zijn werkzaamheden binnen TimeChimp: “Wij willen sterk groeien en het is mijn taak dat proces in goede banen te leiden. Rome is niet in een dag gebouwd. Zo’n proces heeft tijd nodig. We willen als managementteam een heldere structuur aanbrengen. We bespreken elke maand de voortgang van onze strategie en communiceren hier intern open en helder over.”

Klanten helpen groeien

Luuk is blij met de enthousiaste en ambitieuze mensen in zijn team: “Wij kunnen klanten echt helpen hun timemanagement te verbeteren. Dat heeft direct invloed op hun cashflow en winstmarges. Mijn grootste uitdaging op dit moment is het team versneld uit te breiden en daar de juiste mensen voor vinden.”

Maar Luuk’s schip is niet het enige schip in de TimeChimp-vloot: hij werkt nauw samen met Stephanus die de productteams aanstuurt. “We moeten het samen doen. Ik kijk vol bewondering naar de technische uitdagingen waar zij voor staan. Wij kunnen alleen groeien als we blijven innoveren en ons product blijven verbeteren.”

Luuk benadrukt dat het belangrijk is om tijdens een groeiproces het oog op de bal te houden: “Met ‘de bal’ bedoel ik onze huidige en nieuwe klanten. Dat zijn de mensen voor wie we dit product maken, daar moeten voor wie onze doelstellingen op zijn afgestemd. Iedereen bij TimeChimp moet precies weten wat ze moeten doen en voor wie we het doen.”

Hoe Luuk timemanagement aanpakt

Net als iedereen bij TimeChimp heeft Luuk ook een strategie gevonden om zijn eigen tijd op de efficiëntste manier te beheren: “Op zondagavond neem ik de tijd om te reflecteren op de afgelopen week en vooruit te kijken naar de komende week. Ik kijk kritisch naar de afspraken die in mijn agenda staan en stel mijn prioriteiten. Dan heb ik controle over de week en de week niet over mij.”

Na werk & privé

Natuurlijk is er meer in het leven van Luuk dan alleen TimeChimp. De Head of Commerce hecht veel waarde aan zijn vrije tijd en brengt deze graag door met zijn vriendin, kinderen en vrienden. Om balans te behouden, doet hij een paar keer per week zijn CrossFit-routine en is vastbesloten om ook kitesurfen onder de knie te krijgen: “Kitesurfen was een van de moeilijkste dingen die ik heb geleerd. Ik hou wel van een uitdaging en geef niet snel op.”

Daarnaast leest hij graag non-fictie boeken: “De boeken waarvan ik vind dat zelfs mijn kinderen ze moet lezen zijn: ‘How to Win Friends en Influence People’ (Dale Carnegie) en ‘The Seven Habits of Highly Effective People’ (Stephen Covey). Het zijn klassiekers die gaan over jezelf verbinden met andere mensen en hoe dat werkt.”

Benieuwd naar wie er nog meer bij TimeChimp werkt? Check hier ons team!

Other blogs

Verschil tussen doel, doelstelling en resultaat in projecten

Ontdek het verschil tussen doel, doelstelling en resultaat in projecten en kijk naar ons voorbeeld over hoe dit in de projectplanning zit.

Lees meer
Lees meer over Verschil tussen doel, doelstelling en resultaat in projecten

Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Ben je benieuwd hoe je precies je bedrijfsresultaat (EBIT) berekent en wat het verschil is tussen EBIT en EBITDA? Lees dan snel ons blog!

Lees meer
Lees meer over Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Koffie break met Stijn: Brand Manager

Ontdek hoe Stijn Van der Gragt is uitgegroeid van een UX-stagiair tot een creatieve duizendpoot en uiteindelijk Brand Manager bij TimeChimp.

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stijn: Brand Manager

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

 • Probeer alle functionaliteiten
  14 dagen gratis
 • Geen betaalgegevens
  nodig
 • Bepaal zelf wanneer
  je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape