Loslaten als ondernemer
2 min

‘Loslaten’ als ondernemer met de handigste programma’s

Als je als ondernemer jouw zaak hebt opgericht, was je op een bepaald moment verantwoordelijk voor álles. Van de boekhouding tot het beantwoorden van e-mails van klanten, je moest een duizendpoot zijn. Als jouw onderneming inmiddels wat groter is en zelfs werknemers heeft, dan komt het punt waarop je niet meer alles kunt doen. Je moet vertrouwen op de know-how van je werknemers en kiezen voor handige programma’s, die jouw werk makkelijker maken. Wij geven uitleg bij 5 soorten programma’s die een investering waard zijn.

Programma’s die jouw leven makkelijker maken

#1: een degelijk boekhoudprogramma
We kunnen er niet genoeg focus op leggen, maar een boekhoudprogramma bespaart jou en je bedrijf zó veel tijd. Goede, degelijke boekhoudprogramma’s zijn uitgerust met allerlei automatische processen, waardoor jij niet steeds hetzelfde werkje opnieuw en opnieuw hoeft te doen. Dit bespaart je meteen slordigheidsfoutjes. Wel zo handig! Koppel je boekhoudprogramma meteen aan TimeChimp, zo hoef je data niet dubbel in te voeren.

#2: programma’s waarmee je bestanden centraal beheert
Al je bestanden op je laptop bewaren is zo 2012. Kies voor een centraal systeem, waarbij iedereen in het bedrijf op een gestructureerde manier bestanden kan bewaren én kan vinden. Dropbox en Google Drive zijn de bekendste namen als het gaat over het opslaan van documenten. Flickr en Google Plus Foto’s zijn aanraders als je vaak foto’s en video’s moet delen.

#3: programma’s voor taakmanagement en efficiëntie
Denk jij soms wel eens: “wow, kon dit maar efficiënter”? Dan is er een grote kans dat er al een programma bestaat voor jouw probleem. Houd jij bijvoorbeeld altijd en overal to-dolijstjes bij? Kijk dan eens naar Evernote. Je kunt je notities synchroniseren van je mobiel naar je pc of laptop en er meteen aan verderwerken. Of kun je wel een duidelijker programma voor taakmanagement gebruiken? Dan is Trello een aanrader voor persoonlijke taakmanagement en TimeChimp voor de resource planning van een volledig team. Zo is het altijd duidelijk wat de meeste prio heeft.

#4: programma’s voor analytics
Google Analytics is een geweldige tool die je ontzettend veel informatie over jouw klanten en hun online gedrag kan bezorgen. Toch is het niet het makkelijkste programma en zonder veel kennis kun je er snel hoofdpijn van krijgen. Daarom kun je ook kiezen voor Mixpanel, dat je makkelijk inzicht geeft over wat er op de website gebeurt. Ook Hotjar is een aanrader. Dit programma toont je heatmaps van je website; zo zie je snel waar klanten meer tijd aan besteden en waar ze bijvoorbeeld wegklikken uit de salesfunnel.

#5: een programma voor de nieuwsbrief
Stuur je geregeld een nieuwsbrief met updates over het bedrijf of met leuke producten naar je klanten? Dan weet je dat dit best wat tijd kan innemen, zeker als je wilt dat elke nieuwsbrief hetzelfde template gebruikt. Kies daarom voor gemak en schakel over op een gespecialiseerd programma, zoals Mailchimp of het Nederlandse Copernica. Met deze programma’s kun je een groot deel van het proces automatiseren en je eigen designs invoegen.

Other blogs

Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Ben je benieuwd hoe je precies je bedrijfsresultaat (EBIT) berekent en wat het verschil is tussen EBIT en EBITDA? Lees dan snel ons blog!

Lees meer
Lees meer over Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Koffie break met Stijn: Brand Manager

Ontdek hoe Stijn Van der Gragt is uitgegroeid van een UX-stagiair tot een creatieve duizendpoot en uiteindelijk Brand Manager bij TimeChimp.

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stijn: Brand Manager

HR-wijzigingen 2024: Wat staat er op de planning?

Ontdek alle hr-wijzigingen 2024 van minimumloon tot essentiële arbeidswet wijzigingen voor een goed voorbereide hr-afdeling.

Lees meer
Lees meer over HR-wijzigingen 2024: Wat staat er op de planning?

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape