Maak een betere urenspecificatie
2 min

Maak een betere urenspecificatie

Je bent druk bezig met waar je goed in bentje werk. Helaas komt daar ook administratie bij kijken, bijvoorbeeld je urenregistratie. Waarschijnlijk hou je je hier liever niet mee bezig, maar toch is het heel belangrijk. Door een goede urenregistratie te hebben, zorg je ervoor dat je de Belastingdienst goed informeert en het levert je vaak ook financiële voordelen op. Hoe maak je een betere urenspecificatie zonder dat het je veel tijd kost? 

Geef het goede voorbeeld 

‘Goed voorbeeld doet volgen’, dat wordt niet voor niks gezegd. Om ervoor te zorgen dat iedereen zijn of haar uren goed en consequent registreert, is het belangrijk om het goede voorbeeld te geven. Door gedisciplineerd meteen je uren te registreren, trigger je je collega’s of werknemers om hetzelfde te doen. Zo voorkom je dat er achteraf nog veel tijd wordt besteed aan urenregistratie, terwijl je die tijd ook beter en leuker kan besteden. 

Registreer alle uren 

Het lijkt zo logisch om alleen de uren te registreren dat je actief aan een project hebt gewerkt. Toch is het ook slim om andere uren ook te registreren. Waarom? Dit geeft jou een goed overzicht van de tijdsbesteding van je team of binnen je bedrijf. Registreer daarom ook andere uren, zoals interne tijd. Denk hierbij aan vergaderingen, maar ook verlof. Door werknemers te vragen om alle uren te registreren, weet je of er bijvoorbeeld een personeelstekort of –overschot is. 

Gebruik de juiste tools 

Een goede tool maakt je urenregistratie meteen beter en ook een stuk makkelijker. Stop daarom met knoeien in een Excel sheet en zoek een goede tool uit voor je urenregistratie. Natuurlijk hebben wij een mooi voorbeeld van zo’n tool, namelijk onze eigen tool  TimeChimp maakt urenregistratie namelijk heel makkelijk! Gratis proberen? Start hier je gratis proefperiode. 

betere urenregistratie

 

Zorg voor automatische facturatie 

Als je bezig bent met een betere urenregistratie, dan is het ook de moeite waard om je facturatie goed te zetten en te automatiseren. Zo zorg je ervoor dat de geregistreerde uren ook meteen op een factuur komen en je zo snel mogelijk wordt betaald.  

Probeer TimeChimp 14 dagen gratis 

Other blogs

Overuren uitbetalen – Hoe zit het?

Heb je een aantal overuren gemaakt? Dan kan je ze laten uitbetalen door je werkgever. Maar hoe zit het eigenlijk met overuren uitbetalen? TimeChimp legt het je graag uit. Easy does it.

Lees meer
Lees meer over Overuren uitbetalen – Hoe zit het?

Wat is een consignatiedienst en hoe werkt het?

Consignatiedienst, een moeilijk woord dat het waarschijnlijk goed doet bij een potje Scrabble. ???? Naast dat het een moeilijk woord is, is er ook nogal eens verwarring over de betekenis en de regels rondom dit type dienst. TimeChimp legt het je graag uit.

Lees meer
Lees meer over Wat is een consignatiedienst en hoe werkt het?

Nieuw! Koppel TimeChimp met King

Bij TimeChimp maken we het je graag zo makkelijk mogelijk. Daarom heeft TimeChimp nu ook een koppeling met King Software. Zo worden je verkooporders verwerkt van King naar TimeChimp. Wel zo handig!

Lees meer
Lees meer over Nieuw! Koppel TimeChimp met King

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape