Gewoonte maken van urenregistratie
2 min

Maak een gewoonte van je urenregistratie

Na een dag hard werken klap je je laptop dicht en ga je tevreden naar huis. Vlak na het eten bedenk je je op eens iets ‘Shit, vergeten uren te registeren!’. Uren registeren is waarschijnlijk niet je favoriete bezigheid en daarin ben je zeker niet de enige. Het schiet er bij veel mensen nogal eens bij in om elke dag de juiste uren in te voeren. Toch moet het gebeuren en aan het einde van de week weet je niet precies meer hoe veel tijd je aan welk project je hebt besteed. Daarom vertellen wij je graag hoe je een gewoonte maakt van urenregistratie. 

Gebruik je agenda 

Een goede manier om een gewoonte te maken van je urenregistratie is om simpelweg een dagelijkse reminder in je agenda te zetten. Door elke dag op de zelfde tijd een momentje in te plannen, voorkom je dat je het opschuift of dat het er iets tussenkomt. Het is natuurlijk wel aan jou zelf om ervoor te zorgen dat je de melding niet wegklikt en vervolgens je uren vergeet . 

Zorg voor goede urenregistratie software 

Niets is vervelender dan ploeteren in een onoverzichtelijk Excel bestand om je uren te registreren. Om ervoor te zorgen dat jij en je team consequent uren registeren, is goede urenregistratie software handig. Hoe makkelijker en overzichtelijker het is, hoe lager de drempel om het elke dag te doen. Ook is het belangrijk dat je zo veel mogelijk op één centrale plek hebt, bijvoorbeeld je urenregistratie, verlofregistratie en declaraties. 

Probeer TimeChimp 14 dagen gratis

Motiveer je team 

Gedeelde smart is halve smart. Waarschijnlijk moet iedereen in jouw team zijn of haar uren registreren, dus help elkaar ook om het te doen. Kies bijvoorbeeld elke maand iemand die de dagelijkse of wekelijkse reminder stuurt om uren te registreren. Dit kan natuurlijk op hele creatieve manieren, waardoor het ook nog eens een leuk moment wordt. 

Installeer een mobiele app 

Ben je voor je werk veel op pad? Dan is het handig om de urenregistratie app op je telefoon te zetten. Dan kan je meteen na elke afspraak je uren registreren en heb je dit snel afgetikt. Dit is helemaal fijn als je urenregistratie software ook rittenregistratie biedt, zo sla je twee vliegen in één klap! 

Gratis urenregistratie software proberen?

Wil jij ook een gewoonte maken van je urenregistratie? Dan is de oplossing van TimeChimp ideaal voor jou en je team. Je probeert onze tool 14 dagen gratis, no strings attached. Je proefperiode stopt vanzelf en jij ervaart alle voordelen van onze urenregistratie tool.  

Probeer TimeChimp 14 dagen gratis

 

Other blogs

Winstgevendheid & omzet verhogen? Dat kan met digitale urenregistratie!

Ontdek welke rol digitale urenregistratie speelt bij het maken van strategische keuzes om de winstgevendheid en de omzet te verhogen.

Lees meer
Lees meer over Winstgevendheid & omzet verhogen? Dat kan met digitale urenregistratie!

Waarom de winstgevendheid berekenen cruciaal is voor managementbeslissingen

Waarom is de winstmarge, winstgevendheid en rentabiliteit berekenen belangrijk? En hoe kan je de winstgevendheid actueel blijven monitoren?

Lees meer
Lees meer over Waarom de winstgevendheid berekenen cruciaal is voor managementbeslissingen

Koffie break met Jorrit: Customer Success Manager

In deze koffie break spreken we met onze Customer Success Manager Jorrit Meijer. Ontdek alles over hem en zijn werk bij TimeChimp.

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Jorrit: Customer Success Manager

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape