Maak het beste van het personeelstekort
2 min

Maak het beste van het (huidige) personeelstekort

Maak het beste van het (huidige) personeelstekort

Bijna elke organisatie merkt de gevolgen van de krappe arbeidsmarkt. Het is lastig om aan nieuwe medewerkers te komen, waar dat in voorgaande jaren makkelijk(er) was. Aan het personeelstekort kunnen we bij TimeChimp helaas niets veranderen, maar we hebben wel een aantal manieren om er in elk geval het beste van te maken.

Focus op het behoud van je huidige medewerkers

Hoewel het heel logisch lijkt, besteden veel organisaties te weinig tijd en aandacht aan het behouden van huidige medewerkers. De focus ligt logischerwijs op het aantrekken van nieuwe medewerkers, maar het behoud van je huidige team verdient even veel of zelfs meer aandacht. Keihard je best doen om een nieuw teamlid aan te nemen valt in het niet, als er twee medewerkers weglopen omdat er niet genoeg aandacht aan ze is besteed. Ga daarom met je medewerkers en teams in gesprek en luister naar wat je als organisatie kan doen om het voor hen nóg leuker te maken om bij je te werken.

Pak de kans om te automatiseren

Het personeelstekort is ook meteen het moment om te kijken waar je kan automatiseren. Er zijn ongetwijfeld processen waarbij je met de inzet van software deels je personeelstekort kan opvangen. Denk bijvoorbeeld aan de financiële administratie, tijdrovende taken rondom HR en projectmanagement. Door goed te kijken naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf en te kiezen voor de juiste software, verdien je de investering in het pakket snel terug en heb je minder last van het tekort aan medewerkers.

Zet in op strategische personeelsplanning

Waar wil je organisatie heen op het gebied van personeel? Hoe zien de verschillende teams er idealiter uit in de toekomst? Het is belangrijk om aan de slag te gaan met een strategische personeelsplanning. Kijk ook hoe je personeel nu ingezet wordt en of dat in de toekomst verandert. Door een goed beeld te hebben van het personeel dat je in de toekomst nodig gaat hebben, werk je ook meteen aan het behoud van je huidige medewerkers. Hierdoor kan je ze namelijk een groeipad aanbieden, waardoor ze makkelijker een toekomst zien bij jouw organisatie.

Other blogs

Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

Stephanus van Vuuren - Lees alles over het Head of Product & Development en hoe hij en zijn team TimeChimp verbeteren!

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Optimaliseer timemanagement bij consultancy's: Ontdek tijdverspillers van grote adviesbureaus en effectieve tips - Lees nu!

Lees meer
Lees meer over 8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Voorkom risico's en ontdek wat het belang is van goede databeveiliging is bij jouw digitale urenregistratie tool.

Lees meer
Lees meer over Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape