Naamsbekendheid vergroten
3 min

Manieren om de (naams)bekendheid van je bedrijf te vergroten

Als je bedrijf groeit en bloeit, dan wordt de naam van je bedrijf in jouw cirkel vast bekender. Maar als je je naam wilt bekendmaken bij een groter publiek, moet je hier wel wat voor doen. We geven je graag 6 tips om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten, passend bij het online landschap van 2019. Tips die jou echt gaan helpen groeien!

Investeer in social media

Heeft jouw bedrijf al een Facebookpagina? Een Twitterpagina? Een LinkedIn-pagina? Als het antwoord nee is, dan is het dringend tijd om hier werk van te maken. Social media geeft je de kans om gratis content over je bedrijf te verspreiden. Bied je een nieuw product of een nieuwe dienst aan of heb je iets anders te melden? Laat het dan weten aan je volgers! Ook niet onbelangrijk: houd je meldingen in de gaten. Succes op social media is een tweerichtingsstraat. Als je klanten iets vragen en je antwoordt niet, heeft dit zelfs een averechts effect op je merk.

Zorg ervoor dat je online goed vindbaar bent

Natuurlijk is mond-tot-mondreclame goud waard. Maar anno 2019 is de kracht van een goede online presence niet te onderschatten. Zorg ervoor dat je Google My Business correct is ingesteld om op die manier gratis nieuwe klanten aan te trekken. Ook niet onbelangrijk, zorg ervoor dat je te vinden bent op je belangrijkste termen. Onderzoek dus goed welke zoekwoorden voor jou van belang zijn. Kleine tip: kijk waar je grootste concurrenten op adverteren. Je hoeft niet altijd het wiel opnieuw uit te vinden.

Geef iets weg

Het is een bekende truc, maar Nederlanders houden van gratis spullen of diensten. Afhankelijk van wat je bedrijf precies doet, kan dit makkelijker of moeilijker zijn, maar je kunt bijna altijd wel iets verzinnen om weg te geven! Of geef iets weg waarmee je bijvoorbeeld een bepaalde (kansarme) groep helpt of het milieu. Op die manier draag je duurzaam bij aan de wereld en krijg je er zelf een stukje reclame voor terug.

Kies voor PR

Adverteren kan erg duur zijn en gratis reclame blijft de beste reclame. PR kan een uitkomst bieden. Let op: een persbericht moet wel informatieve waarde hebben, pure reclame waarom jouw bedrijf het beste is zal niet worden opgepikt. Ga dus op zoek naar een nieuwswaardig feit in jouw sector of voer een onderzoek uit en link jouw bedrijf aan dit bericht. En dan kun je enkel hopen dat grote namen het bericht overnemen. Al kun je dat ook een beetje helpen door je onderzoek door te sturen naar bijvoorbeeld nieuwsredacties en/of ‘influencers’.

Schrijf een e-boek of whitepaper

Ben jij absoluut de expert over iets? Dan kun je dit bewijzen met een e-boek of whitepaper. Hiermee deel je jouw kennis geheel ‘gratis’. Je kunt mensen in ruil voor je e-boek of whitepaper bijvoorbeeld om hun e-mailadres vragen en hier later je sales- of marketingafdeling mee aan de slag laten gaan. Vergeet overigens je duidelijke biografie en uitleg over je bedrijf niet op de laatste pagina’s.

Gebruik je netwerk en wees het uithangbord van je bedrijf

Als ondernemer is je netwerk een niet te onderschatten tool. Misschien wil je overstappen naar een nieuw systeem en heb je feedback nodig? Ook als je gewoon een vraag hebt, kan een post op bijvoorbeeld LinkedIn ontzettend handig zijn om bruikbare informatie en feedback te krijgen van je netwerk. Vergeet niet dat dit in twee richtingen werkt: zo kan jouw reactie op een post van een mede-ondernemer weer bij diens klanten zichtbaar zijn. Je bent dus altijd het uithangbord van je bedrijf en wil positief in het licht komen.

Aan de slag dus!

Other blogs

Verschil tussen doel, doelstelling en resultaat in projecten

Ontdek het verschil tussen doel, doelstelling en resultaat in projecten en kijk naar ons voorbeeld over hoe dit in de projectplanning zit.

Lees meer
Lees meer over Verschil tussen doel, doelstelling en resultaat in projecten

Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Ben je benieuwd hoe je precies je bedrijfsresultaat (EBIT) berekent en wat het verschil is tussen EBIT en EBITDA? Lees dan snel ons blog!

Lees meer
Lees meer over Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Koffie break met Stijn: Brand Manager

Ontdek hoe Stijn Van der Gragt is uitgegroeid van een UX-stagiair tot een creatieve duizendpoot en uiteindelijk Brand Manager bij TimeChimp.

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stijn: Brand Manager

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape