Masterclass Power BI
2 min

Masterclass BI insights

Op 18 november was het tijd voor de masterclass over BI insights. We doken samen met Roderick Koster, managing consultant bij Solid Professionals, in de mogelijkheden van BI solutions en hoe je hiermee op je KPI’s kunt sturen. Alles eenvoudig in één overzichtelijk dashboard. Benieuwd naar de samenvatting? Je leest het in dit blog. 

Wat is Power BI? 

Voordat je meer te weten komt over hoe je meer uit BI kan halen, is het goed om te weten wat Power BI precies inhoudt. Power BI geeft je de mogelijkheid om data uit verschillende bronnen inzichtelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan je data uit TimeChimp, je financiële systeem en je salarissysteem. Met Power BI is het makkelijk om al deze data samen te voegen en daar duidelijke dashboards van te maken. Zo heb je altijd real time inzicht in je data en hoef je niet te switchen tussen systemen. 

De keuze voor Power BI 

Er zijn verschillende manieren om je data inzichtelijk te maken, je hoeft natuurlijk niet voor Power BI te kiezen. Roderick Koster geeft aan dat hij ook heeft gekeken naar de mogelijkheden van Tableau en Clicdata, maar de laagdrempeligheid van Power BI en de connectie met Microsoft gaf de doorslag om hiermee aan de slag te gaan. 

Maak de juiste data inzichtelijk 

Voor goede dashboarding is het belangrijk om te weten welke data je wil gebruiken en voor welk doel. Roderick geeft aan dat hij hierbij uitgaat van de wensen van het management team. Het management team bepaalt de KPI’s, zoals bijvoorbeeld de maandelijkse omzet, het ziekteverzuim, de declarabiliteit op functieniveau en individueel niveauAan de hand van deze KPI’s kan je de bronnen van de data bepalen die je moet importeren om het visueel inzichtelijk te maken. 

Aan de slag met Power BI 

Roderick laat aan de hand van een aantal voorbeelden zien hoe je een dashboard binnen Power BI kan inrichten. Benieuwd hoe dat eruitziet? Vul dan hieronder je gegevens in en we sturen je de opname meteen toe  .

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Other blogs

Overuren uitbetalen – Hoe zit het?

Heb je een aantal overuren gemaakt? Dan kan je ze laten uitbetalen door je werkgever. Maar hoe zit het eigenlijk met overuren uitbetalen? TimeChimp legt het je graag uit. Easy does it.

Lees meer
Lees meer over Overuren uitbetalen – Hoe zit het?

Wat is een consignatiedienst en hoe werkt het?

Consignatiedienst, een moeilijk woord dat het waarschijnlijk goed doet bij een potje Scrabble. 😉 Naast dat het een moeilijk woord is, is er ook nogal eens verwarring over de betekenis en de regels rondom dit type dienst. TimeChimp legt het je graag uit.

Lees meer
Lees meer over Wat is een consignatiedienst en hoe werkt het?

Nieuw! Koppel TimeChimp met King

Bij TimeChimp maken we het je graag zo makkelijk mogelijk. Daarom heeft TimeChimp nu ook een koppeling met King Software. Zo worden je verkooporders verwerkt van King naar TimeChimp. Wel zo handig!

Lees meer
Lees meer over Nieuw! Koppel TimeChimp met King

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape