Route naar het nieuwe TimeChimp
2 min

Masterclass De Route Naar het Nieuwe TimeChimp

Op 29 september was het weer tijd voor onze maandelijkse Masterclass. Onze customer success manager Stéphanie van Dee en designer Stijn van der Gragt vertelden alles over recente ontwikkelingen en over de toekomstplannen. Genoeg te bespreken dus! Hier lees je meer over wat er in de Masterclass allemaal is verteld. Enjoy!

Innoveren van een bestaand product

Bij Timechimp denken we goed na over onze tool en hoe die er in de toekomst uit moet komen te zien. Het product team, dat bestaat uit product owners, developers en (UX) designers, werkt elke dag hard om nieuwe ontwikkelingen uit te denken en vervolgens uit te werken. TimeChimp is gestart als een ‘simpele’ urenregistratie tool, maar door de jaren heen zijn er vanuit klanten steeds meer behoeftes ontstaan en daardoor is de tool steeds verder uitgebreid. We geloven dat het belangrijker is om het product geleidelijk te verbeteren, dan snelle (minder goed geteste) updates te releasen. Dit voorkomt fouten en onnodige frustratie bij ons en natuurlijk onze klanten.

Het designproces bij TimeChimp

Er zijn verschillende manieren waarop het idee voor een nieuwe ontwikkeling wordt geboren. Vaak komt dit vanuit het bedrijf en onze groeistrategie, maar het komt ook voor dat we vanuit meerdere klanten dezelfde wens horen of dat we bepaalde ontwikkelingen in de markt zien. Als we eenmaal een goed idee hebben, dan verloopt het proces als volgt:

Designproces TimeChimp

POC staat voor proof of concept, dit betekent dat we goed kijken en onderzoeken of het idee echt toegevoegde waarde heeft om te ontwikkelen.

Recente ontwikkelingen

Allemaal leuk die processen, maar wat is er nou van terecht gekomen?

 • Het is nu mogelijk om roosters te maken! Hier was vanuit onze klanten veel vraag naar. We zijn deze module nog volop aan het door ontwikkelen om hem nóg beter te maken.
 • Wil je deelprojecten onder een overkoepelend project hangen en deze aan elkaar koppelen? Ook dat is nu mogelijk binnen TimeChimp.

Toekomstige ontwikkelingen

 • Het verbeteren van de roostermodule met specifieke cards, een duidelijkere lay-out en een betere koppeling met onze HRM module. Bijvoorbeeld aanwezigheid en verlof.
 • TimeChimp krijgt een nieuwe mobiele app! De huidige app voldoet eigenlijk niet meer en daarom hebben we bijna een nieuwe, met een nieuw en duidelijker design.
 • De mogelijkheid om medewerkers toe te voegen aan verschillende soorten verlof, zoals bijvoorbeeld zwangerschapsverlof. Zo is het makkelijker om verschillende soorten verlofpotjes te beheren.
 • Plannen op projecten staat ook op de planning, ook wel resource planning genoemd. Dit is iets anders dan de roostering module en maakt het makkelijker om medewerkers te koppelen aan (deel)projecten.
 • Aanvragen en toekennen van verschillende vergoedingen, zoals een dagvergoeding, kilometervergoeding en thuiswerkvergoeding.
 • Het visueler maken van registraties in reports, denk daarbij aan verschillende soorten diagrammen waardoor je beter inzicht hebt in je eigen werk.

Volgende masterclass bijwonen?

TimeChimp geeft maandelijks een masterclass over een specifiek onderwerp. Ben je benieuwd naar de onderwerpen van de volgende masterclasses en wil je je inschrijven?

Masterclass agenda

Other blogs

Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

Stephanus van Vuuren - Lees alles over het Head of Product & Development en hoe hij en zijn team TimeChimp verbeteren!

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Optimaliseer timemanagement bij consultancy's: Ontdek tijdverspillers van grote adviesbureaus en effectieve tips - Lees nu!

Lees meer
Lees meer over 8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Voorkom risico's en ontdek wat het belang is van goede databeveiliging is bij jouw digitale urenregistratie tool.

Lees meer
Lees meer over Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

 • Probeer alle functionaliteiten
  14 dagen gratis
 • Geen betaalgegevens
  nodig
 • Bepaal zelf wanneer
  je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape