Masterclass Finance TimeChimp
3 min

Masterclass Finance

Op vrijdag 9 juni was het tijd voor een nieuwe masterclass van TimeChimp. Dit keer een finance masterclass samen met Nico Langendoen van Finnerz. Nico heeft in 2016 Finnerz opgericht, om de financiële situatie van ondernemers op orde te brengen. In de masterclass vertelde hij meer over de uitdagingen van Finnerz, de keuze voor TimeChimp en de ervaringen met onze tool.

Je financiële zaken op orde met TimeChimp

 • In minuten van registreren naar factureren
 • Tijdwinst voor je organisatie
 • Meer overzicht en controle
 • Koppel TimeChimp aan je boekhoudpakket
 • Downloaden of dubbel werk is niet meer nodig

Van offertes tot koppelen met je boekhoudpakket

Met TimeChimp maak je makkelijk offertes op in de huisstijl van je organisatie en verstuur je ze ook naar de klant. Is je offerte geaccepteerd? Zet de offerte dan om in een project en ga meteen aan de slag! Met de projectenmodule weet je altijd wat de status van je project is en kan je bijsturen waar nodig. Is het project afgerond? Met TimeChimp verstuur je ook snel je facturen aan de klant in je eigen lay-out.
TimeChimp is een workforce management tool en geen boekhoudpakket, dus het is ook belangrijk om facturen in je boekhoudpakket te verwerken. Geen punt! TimeChimp heeft koppelingen met verschillende boekhoudpakketten, waaronder met Yuki. Easy does it!

Finnerz en TimeChimp

Ondernemers die met Excel werken

Nico ziet het vaak voorbij komen dat ondernemers hun financiële administratie nog bijhouden in Excel. Excel is een fijn programma, maar op den duur is het verstandig om over te stappen naar goede software. Met TimeChimp is het veel makkelijker om overzicht te houden, bijvoorbeeld je gewerkte uren. Je krijgt bijvoorbeeld ook een reminder om je uren in te vullen als je dit nog niet hebt gedaan, wat bij Excel niet kan. Het betaalt zich zeker terug, zeker als je organisatie groeit.
Nico vertelt ook dat als je nog data-analyses wil draaien en dit graag in Excel doet, dat je makkelijk je data vanuit TimeChimp naar Excel exporteert. Voor ieder wat wils dus ?.

Automatiseren – de do’s en don’ts

Overstappen van Excel naar een softwarepakket is een goed idee, maar hoe pak je het automatiseren aan? Nico geeft aan dat er veel wordt gesproken over automatiseren, maar dat je het als ondernemer alleen moet doen als het bij je past en als je eraan toe bent. Denk bijvoorbeeld goed na over wat je wil automatiseren en hou in de gaten dat het je echt tijdwinst oplevert.
Begin bijvoorbeeld met het automatiseren van facturen en besluit daarna pas de boekhouding automatiseren. Nico vertelt dat ze bij Finnerz 60 tot 70% van de facturen die binnenkomen nu door software worden geanalyseerd. Dat scheelt flink tijd, maar ook in personeelskosten. Daarnaast heb je door de automatisering ook een stuk minder gesprekken met klanten of medewerkers over ongeschreven of fout geschreven uren.

KPI’s meten met dashboarding

Met TimeChimp heb je ook snel inzicht in de KPI’s  (key performance indicators) die je stelt. Nico geeft als tip om niet meteen met veel KPI’s te starten, maar begin bijvoorbeeld bij het monitoren van je winst en de groei daarvan. De klanten van Finnerz gebruiken TimeChimp om projecten en sprints te monitoren en daaruit analyses te draaien.
Onze Customer Success Manager Stéphanie geeft aan dat je met de slimme dashboards van TimeChimp heel snel inzicht hebt in al je data. Waar je eerst lang bezig was om alle data inzichtelijk te maken, zie je dit nu met een paar muisklikken. Easy does it!

Regel je financiële zaken met TimeChimp

Probeer 14 dagen gratis

Bekijk de opname

Wil je het hele webinar rustig terug kijken? Geen probleem, dat doe je hier:

Other blogs

Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

Stephanus van Vuuren - Lees alles over het Head of Product & Development en hoe hij en zijn team TimeChimp verbeteren!

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Optimaliseer timemanagement bij consultancy's: Ontdek tijdverspillers van grote adviesbureaus en effectieve tips - Lees nu!

Lees meer
Lees meer over 8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Voorkom risico's en ontdek wat het belang is van goede databeveiliging is bij jouw digitale urenregistratie tool.

Lees meer
Lees meer over Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

 • Probeer alle functionaliteiten
  14 dagen gratis
 • Geen betaalgegevens
  nodig
 • Bepaal zelf wanneer
  je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape