tips thuiswerken
3 min

Masterclass thuiswerken – Vol handige tips

Op 24 februari was het weer tijd voor een speciale webinar van TimeChimp. Dit keer over thuiswerken, iets wat we nu steeds meer doen. In dit webinar gaven Stéphanie en Jasmine van Customer Success een aantal tips om thuis te werken, ook met behulp van TimeChimp. Dit keer was er een special guest bij het webinar, namelijk onze eigen Operations Manager Fabienne. Zij weet namelijk veel over thuiswerken en hoe je dat als organisatie regelt. 

TimeChimp en thuiswerken 

Fabienne vertelt dat voor de coronapandemie eigenlijk iedereen altijd op kantoor werkte bij TimeChimp. Er was wel de mogelijkheid om een keertje thuis te werken, maar dat was meer een uitzondering. Op het moment dat de coronapandemie begon, ging TimeChimp fulltime thuis aan de slag. Een paar collega’s hadden geen passende thuiswerkplek, waardoor zij wel op kantoor zijn blijven werken.  

Nu het thuiswerk advies komt te vervallen, blijven we bij TimeChimp wel deels thuis en op kantoor werken. Als je fulltime in dienst bent, dan werk je 3 dagen per week op kantoor en 2 dagen thuis. Bij TimeChimp vinden we de balans belangrijk tussen het gezellig samenwerken op kantoor en gefocust en ongestoord thuiswerken. 

Become a thuiswerk champion als werknemer 

Stéphanie geeft een aantal tips hoe je als werknemer een echte kampioen in thuiswerken wordt. Hier zie je de tips op een rijtje: 

 • Beweging; 

Blijf genoeg bewegen,denk bijvoorbeeld aan stretchen na het afronden van een grote taak of een korte work-out via YouTube. Het is ook belangrijk om pauzes te blijven nemen, zet daarom bijvoorbeeld alarmen op je telefoon. 

 • Werkplek; 

Je huis is hoogstwaarschijnlijk niet ingericht als optimale werkplek. Zorg voor voldoende licht, genoeg ruimte en een goede stoel. 

 • Afleiding; 

Woon je samen met anderen? Geef dan goed aan wanneer je een belangrijke meeting hebt en voorkom dat je (te vaak) gestoord wordt.  

 • Tijdmanagement; 

Vergeet jij ook vaak de tijd als je thuis werkt? Door te werken met een timer en een activiteit te kiezen in TimeChimp, zorg je dat je niet te veel tijd verliest aan bepaalde taken. 

 • Houd contact; 

Ondanks dat je thuis werkt, is het contact met collega’s super belangrijk. Neem dan ook de tijd voor gezellige momenten met collega’s, zoals een digitale koffiedate met je favoriete collega. 

Become a thuiswerk champion als werkgever 

Jasmine geeft een aantal tips hoe je als werkgever echte kampioenen in thuiswerken maakt. De tips op een rijtje: 

 • Houd contact; 

Als werkgever is het je taak om ervoor te zorgen dat er contact is en wordt gehouden tussen collega’s. Stimuleer informele contactmomenten tussen teams en collega’s. 

 • Productiviteit meten; 

Om zicht te houden op de productiviteit, gebruik je TimeChimp. Het tabblad ‘teams’ geeft je grip en inzicht op de productiviteit van medewerkers. Bepaal ook samen met medewerkers leuke en meetbare doelen. 

 • Werk-privé balans; 

Bewaakt de grens tussen werk en privé voor werknemers, bijvoorbeeld door in TimeChimp te signaleren wanneer iemand teveel werkt. Spreek ook duidelijke werktijden af, zodat medewerkers zich niet verplicht voelen om te antwoorden buiten kantooruren. 

 • Tegemoetkoming thuiswerken; 

Zorg dat er voor medewerkers de mogelijkheid is om comfortabel thuis te werken. Ook is het mogelijk om een bedrag aan thuiswerkvergoeding te betalen, om zo kosten te compenseren. Dit stel je makkelijk in via TimeChimp. 

Aan de slag! 

Wil je de hele webinar terugkijken en alle tips uitgebreid beluisteren? Dat kan via deze link. Veel succes!

Other blogs

Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

Stephanus van Vuuren - Lees alles over het Head of Product & Development en hoe hij en zijn team TimeChimp verbeteren!

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Optimaliseer timemanagement bij consultancy's: Ontdek tijdverspillers van grote adviesbureaus en effectieve tips - Lees nu!

Lees meer
Lees meer over 8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Voorkom risico's en ontdek wat het belang is van goede databeveiliging is bij jouw digitale urenregistratie tool.

Lees meer
Lees meer over Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

 • Probeer alle functionaliteiten
  14 dagen gratis
 • Geen betaalgegevens
  nodig
 • Bepaal zelf wanneer
  je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape