Activiteiten koppelen aan saldo medewerker
2 min

Meer activiteiten koppelen aan saldo medewerker

We hebben weer een nieuwe functionaliteit toegevoegd om het registreren nog iets makkelijker te maken. Je kunt vanaf vandaag activiteiten koppelen aan saldo ‘ziek’, ‘verlof’ en ‘overuren’. Als je al een account hebt zul je zien dat je bij het aanmaken van een nieuwe activiteit deze extra optie krijgt. Wanneer je een nieuw account aanmaakt maken wij voortaan automatisch de volgende data aan om je goed op weg te helpen:

 • Jouw bedrijf als klant
 • Een project onder jouw bedrijf: Intern
 • De activiteiten ziek en verlof

Wanneer medewerkers onder ‘Registreren’ uren schrijven op jouw bedrijf, het project Intern en de activiteit ziek of verlof tellen deze automatisch op/af van het saldo van de medewerker. Dit saldo dien je van tevoren in te stellen. In dit artikel lees je hoe je dat saldo in kunt stellen.

Meer activiteiten

Werk je met ’tijd voor tijd’, heeft jullie CAO bepaalde afspraken wat betreft overuren of wil je om een andere reden het saldo van de medewerker kunnen manipuleren met een activiteit dan kun je deze als volgt aanmaken:

Ga naar Beheer -> Activiteiten. Maak een nieuwe activiteit aan en geef deze een herkenbare naam. In dit voorbeeld nemen we even tijd voor tijd. Als jouw medewerkers overuren maken wil je dat ze deze uren een ander moment kunnen opnemen als vrije tijd zonder dat dit van het verlof saldo af gaat. Je vult daarvoor het volgende in:

Saldo medewerker

Saldo medewerker

We hebben de activiteit Tijd voor tijd genoemd. Product/artikel, tarief en facturabel kun je negeren. Verder kun je het standaard bij ieder project toevoegen (of niet) en kun je het laten koppelen aan het saldo Overuren. Meer weten over hoe medewerkers overuren opbouwen? Lees dan dit artikel.

In dit voorbeeld kiezen we voor 100% aftrekken. Dat wil zeggen dat 1 uur schrijven op Tijd voor tijd, 1 uur van het overuren saldo aftrekt. Zet je dit percentage op 200% zal 1 uur Tijd voor tijd, 2 uur van het saldo aftrekken. Dit kan je verder zelf instellen.

Feedback

Heb je zelf ook ideeën over een bepaalde koppeling of functionaliteit? Of heb je andere feedback die ons kan helpen de tool verder te ontwikkelen? Ga dan naar onze feedback-pagina en geef je feedback door of stem op een bestaand feedback-item!

Other blogs

Mobile Urenregistratie: Een Gids voor IT Professionals

De voordelen van mobiele urenregistratie voor IT-professionals en verhoog hiermee de productiviteit van software ontwikkelingsteams.

Lees meer
Lees meer over Mobile Urenregistratie: Een Gids voor IT Professionals

Het Nieuwe Werken: Hou grip op Digitaal Leiderschap met Timemanagement

Ontdek welke invloed ‘het nieuwe werken’ heeft op digitaal leiderschap en welke rol timemanagement hierin speelt.

Lees meer
Lees meer over Het Nieuwe Werken: Hou grip op Digitaal Leiderschap met Timemanagement

Hybride Werken: Hoe je IT-teams op afstand succesvol kan aansturen?

5-stappen strategie: ‘Hybride leiderschap voor IT-teams op afstand’. Van communicatie tot tijdregistratie: positieve en productieve teams.

Lees meer
Lees meer over Hybride Werken: Hoe je IT-teams op afstand succesvol kan aansturen?

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

 • Probeer alle functionaliteiten
  14 dagen gratis
 • Geen betaalgegevens
  nodig
 • Bepaal zelf wanneer
  je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape