Nieuwe functionaliteiten 2020
3 min

What’s new in TimeChimp (2021 Q1)

We zitten bij TimeChimp nooit stil en voegen regelmatig nieuwe functionaliteiten toe of verbeteren bestaande features en koppelingen. Deze verbeteringen doen we voornamelijk op basis van feedback van onze klanten. Zij zijn immers degene die dagelijks gebruikmaken van TimeChimp en ons doel is om urenregistratie en ‘alles eromheen’ zo eenvoudig mogelijk te maken voor hen. Zodat je zo min mogelijk tijd kwijt bent aan je administratie en tijd over houdt voor andere zaken.

In dit blog geven we je een update van enkele van de belangrijkste vernieuwingen en verbeteringen die we de afgelopen maanden hebben doorgevoerd. Zo ben je helemaal op de hoogte en haal je het maximale uit TimeChimp. De belangrijkste updates zijn:

 • Prikklok (new feature)
 • Teammanager (new feature)
 • Rollen (new feature)
 • Nmbrs integratie (uitbreiding)
 • Office365 login (new feature)
 • API verbeteringen (uitbreiding)

Prikklok

Een prikklok is de meest eenvoudige manier van urenregistratie. Met deze nieuwe functionaliteit kun je voortaan heel eenvoudig in- en uitklokken, zonder dat je speciale hardware, pasjes of tags nodig hebt. Je hebt alleen een tablet nodig die je op elke gewenste locatie kunt plaatsen en je kunt al van start. Met onze prikklok bespaar je tijd en voorkom je fouten, heb je inzichtelijk waar (en wanneer) medewerkers aan het werk zijn en heb je automatisch overzicht in alle uren. De prikklok is beschikbaar vanaf het Basic abonnement. Lees hier meer over de TimeChimp Prikklok.

Teammanager

Een teammanager is een (nieuwe) rol binnen TimeChimp die het mogelijk maakt om effectiever met Teams te werken. Als Teammanager zie je de uren in van je team en keuren je deze uren goed. Tot slot draai je eenvoudig exports van de registraties. Teammanager is beschikbaar vanaf het Business abonnement. Lees hier meer over de rol ‘Teammanager’.

Custom roles

Met deze nieuwe functionaliteit maak je nu zelf bepaalde rollen aan binnen TimeChimp. Dat geeft je nog meer mogelijkheden voor bijvoorbeeld de goedkeuring van uren of bepaalde data die je juist wel of niet wilt delen met medewerkers. Zo maak je jouw TimeChimp omgeving dus nog meer ‘eigen’. Stel bijvoorbeeld in dat iemand de projecten of de planning wel mag inzien, maar niet kan bewerken. Of dat een medewerker wel facturen in kan zien, maar niet bewerken. Er zijn allerlei variaties mogelijk, zodat je TimeChimp perfect laat aansluiten bij jullie manier van werken. Rollen is beschikbaar vanaf het Professional abonnement. Lees hier meer over ‘Rollen’.

Nmbrs

De koppeling met Nmbrs wordt door veel van onze klanten gebruikt om hun urenadministratie en payrolling te automatiseren en vereenvoudigen. Om die processen verder te optimaliseren hebben we de afgelopen periode een aantal zaken verbeterd. Zo zet je nu eenvoudig overuren door, kun je aangeven of gewerkte dagen wel/niet geëxporteerd moeten worden naar Nmbrs en koppel je toeslagen binnen TimeChimp aan Nmbrs via werkcodes. De koppeling met Nmbrs is beschikbaar vanaf het Basic abonnement. Lees hier meer over onze koppeling met Nmbrs.

Office365 login

Met deze nieuwe functionaliteit log je voortaan in binnen TimeChimp via je Office365 account. Zo hoef je maar 1 wachtwoord te onthouden en ben je direct ingelogd in TimeChimp. Deze functionaliteit is beschikbaar vanaf het Basic abonnement.

API uitbreiding

Wij voeren continue verbeteringen door aan onze API, omdat wij heilig geloven in het ‘best of breed’ principe: diverse (software)oplossingen aan elkaar koppelen om zo een geoptimaliseerd mogelijk werkproces te krijgen. Daarom hebben wij de volgende verbeteringen doorgevoerd:

 • Projecten: Snel basisinformatie van actieve en inactieve projecten ophalen (plat object).
 • Projectgebruikers: Eenvoudig projectgebruikers beheren en zoeken op basis van wijzigingsdatum.
 • Projecttaken: Eenvoudig projecttaken beheren en zoeken op basis van wijzigingsdatum.
 • Registraties: Tijdregistraties, uitgaves en ritten zoeken op basis van wijzigingsdatum.

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg ons dan op LinkedIn!

Other blogs

Verschil tussen doel, doelstelling en resultaat in projecten

Ontdek het verschil tussen doel, doelstelling en resultaat in projecten en kijk naar ons voorbeeld over hoe dit in de projectplanning zit.

Lees meer
Lees meer over Verschil tussen doel, doelstelling en resultaat in projecten

Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Ben je benieuwd hoe je precies je bedrijfsresultaat (EBIT) berekent en wat het verschil is tussen EBIT en EBITDA? Lees dan snel ons blog!

Lees meer
Lees meer over Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Koffie break met Stijn: Brand Manager

Ontdek hoe Stijn Van der Gragt is uitgegroeid van een UX-stagiair tot een creatieve duizendpoot en uiteindelijk Brand Manager bij TimeChimp.

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stijn: Brand Manager

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

 • Probeer alle functionaliteiten
  14 dagen gratis
 • Geen betaalgegevens
  nodig
 • Bepaal zelf wanneer
  je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape