dagroosters, oneven weken en verlofpotjes
2 min

Nieuw! Voeg dagroosters, oneven weken en verlofpotjes toe

Bij TimeChimp werken we altijd hard aan het verder verbeteren en uitbreiden van onze tool. Zo maken we jouw werk makkelijker én leuker. Je kan nu dagroosters en oneven weken toevoegen aan een medewerkerscontract en er zijn nu verschillende afwezigheidstypes/verlofpotjes toe te wijzen aan medewerkers.

Dagroosters en oneven weken toewijzen

Niet iedereen werkt een standaard week van 40 uur. Zijn er medewerkers die oneven weken werken of een verplicht aantal uren per dag werken? Dan is het nu makkelijker om dit binnen TimeChimp aan te geven in de HRM module, door dit in te stellen bij het contracttype van de medewerker.

Het aantal uren dat de medewerker moet werken wordt nu automatisch verwerkt. Werkt de medewerker meer uren dan in het contract staan? Dan tellen deze uren als overuren. Deze uren zijn de volgende dag te zien in het medewerkers dashboard.

Verschillende afwezigheidstypes of verlofpotjes

Als je start met TimeChimp, zetten we altijd een intern project klaar met daarin verlof, ziekte en bijzonder verlof. Het kan goed zijn dat dat niet genoeg is voor jouw organisatie, bijvoorbeeld omdat je vaderschapsverlof of kortstondig zorgverlof wil toewijzen aan een medewerker. Dat is nu ook mogelijk binnen TimeChimp, wel zo handig! Je voegt eenvoudig een nieuw afwezigheidstype toe met de daarbij horende instellingen. Je vindt het nieuwe afwezigheidstype terug bij je dashboard onder het tabblad ‘verlof en/of verzuim’.

Voordelen van goede verlofregistratie

Als een medewerker verlof aanvraagt of zich ziekmeldt, is het belangrijk om dit goed te registreren. Het wordt namelijk al snel onoverzichtelijk als medewerkers hun verlof op verschillende manieren kunnen melden. Andere voordelen van goede verlofregistratie software zijn:

 • Altijd en overal inzicht in verlofopname
 • Makkelijk verlof registreren via je laptop of telefoon
 • Medewerkers hebben een eigen dashboard met hun verlofsaldo
 • Keur verlof met een paar muisklikken goed

 

 

Other blogs

Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Ben je benieuwd hoe je precies je bedrijfsresultaat (EBIT) berekent en wat het verschil is tussen EBIT en EBITDA? Lees dan snel ons blog!

Lees meer
Lees meer over Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Koffie break met Stijn: Brand Manager

Ontdek hoe Stijn Van der Gragt is uitgegroeid van een UX-stagiair tot een creatieve duizendpoot en uiteindelijk Brand Manager bij TimeChimp.

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stijn: Brand Manager

HR-wijzigingen 2024: Wat staat er op de planning?

Ontdek alle hr-wijzigingen 2024 van minimumloon tot essentiële arbeidswet wijzigingen voor een goed voorbereide hr-afdeling.

Lees meer
Lees meer over HR-wijzigingen 2024: Wat staat er op de planning?

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

 • Probeer alle functionaliteiten
  14 dagen gratis
 • Geen betaalgegevens
  nodig
 • Bepaal zelf wanneer
  je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape