Nieuwe functionaliteiten 2020
3 min

Nieuwe functionaliteiten 2020-2

We hebben een nieuwe update voor je! Afgelopen maand hebben we weer hard gewerkt om jullie wensen te realiseren en daar zijn een aantal mooie nieuwe functionaliteiten uitgekomen. In dit blog lees je welke aanpassingen we hebben gedaan om jouw werk weer een stukje eenvoudiger te maken.

Naast alle kleine fixes en verbeteringen hebben we ons de afgelopen periode o.a. gefocust op onderstaande zaken.

Functionaliteiten die live staan

Onderstaande functionaliteiten zijn al getest en staan inmiddels live. Je kunt hier dus al gebruik van maken.

 • Engelse versie TimeChimp uitgebreid en verbeterd
  Je kunt nu o.a. tijdszones kiezen binnen TimeChimp en daarnaast is de tool volledig in het Engels beschikbaar. Dus ook de onboarding en berichtgeving vanuit TimeChimp.
 • Meer gedetailleerde foutmelding wanneer zich een issue voordoet
  Wanneer zich een issue voordoet binnen TimeChimp krijg je als gebruiker meer specifieke info te zien over de foutmelding. Zodat je het zelf wellicht al kunt oplossen, of onze support eenvoudig van meer info kunt voorzien.
 • Extra talen beschikbaar in een basis opzet: Frans & Spaans
  TimeChimp is nu ook beschikbaar in het Frans en Spaans. Gaat in eerste instantie alleen om de online versie.
 • Contract enddate ophalen via API
 • Employee number ophalen via API

Klaar om met klanten te testen

Onderstaande functionaliteiten worden op dit moment getest en staan nog niet live. Deze zullen naar verwachting binnen 2 weken live staan.

 • Eerste versie van een teammanager
  Binnen TimeChimp kan een medewerker door een Beheerder aangewezen worden als teammanager. Deze teammanager kan vervolgens uren goedkeuren van de medewerkers die zijn toegewezen aan zijn/haar team. Dit is geen specifieke rol zoals Gebruiker, Projectmanager, Beheerder, maar is in eerste instantie vooral bedoelt voor het goedkeuren van uren.
 • Feestdagen toevoegen
  Je kon sinds een aantal weken al feestdagen toevoegen/blokkeren binnen TimeChimp. We hebben hier een uitbreiding op gedaan, waardoor er nu ook een aparte activiteit wordt toegevoegd (Feestdag) aan de registratie. Bovendien wordt rekening gehouden met je rooster. Werk je normaal niet op een bepaalde dag waarop een feestdag valt? Dan worden er ook geen uren op de activiteit Feestdag geschreven.
 • Kopiëren van uren, uitgaven en ritten over langere periode
  In onze vorige update meldden we al dat je individuele regels kunt kopiëren, zowel uren, uitgaven als ritten. We hebben deze optie uitgebreid, waardoor je een bepaalde regel nu ook kunt kopiëren over een langere periode. Zo kun je bijvoorbeeld je woon-werk rit in één registratie voor een langere periode in TimeChimp zetten. Er wordt rekening gehouden met je rooster, waardoor de rit bijvoorbeeld niet in het weekend geregistreerd wordt indien je rooster aangeeft dat je dan niet werkzaam bent.

What’s next?

De komende weken gaan we onder andere aan onderstaande zaken werken.

 • Het opzetten van de functie ‘Dienstverband’
  De bedoeling van deze functionaliteit is o.a. om de contractmogelijkheden van een medewerker uit te breiden. Denk hierbij aan het toevoegen van toeslagen bijvoorbeeld. Op die manier kun je percentages koppelen aan bepaalde dagdelen, bijvoorbeeld 150% wanneer je in de avond of het weekend werkt.
 • Afhankelijk van de beschikbare tijd willen we uiteenzetten hoe we SSO kunnen faciliteren
  Single Sign On is (SSO) is een optie die we zeker willen gaan aanbieden binnen TimeChimp. We zijn nu nog in de oriënterende fase, maar hopen daar met de volgende update meer over toe te kunnen lichten.

Mobiele app

Daarnaast is er een nieuwe versie van onze mobiele app beschikbaar. Het is belangrijk dat je onze app regelmatig update, om zo technische issues te voorkomen. Deze kun je updaten in de Google Play of App Store. Geef dit ook door aan je medewerkers/collega’s!

Benieuwd naar de vorige update? Lees hier meer over het verplicht kunnen stellen van een omschrijving, het kopiëren van uren/ritten/uitgaven regels en het budget van medewerkers dat zichtbaar is in de planning. Daarnaast kun je jouw feedback altijd achterlaten op ons feedback portaal. Of je kunt hier stemmen op feedback van anderen.

Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, zoals nieuwe functionaliteiten? Dan is het handig om ons te volgen op LinkedIn en/of Facebook.

Tip: leeg regelmatig de cookies/cache van je browser. Op die manier werkt TimeChimp optimaal.

Other blogs

Winstgevendheid & omzet verhogen? Dat kan met digitale urenregistratie!

Ontdek welke rol digitale urenregistratie speelt bij het maken van strategische keuzes om de winstgevendheid en de omzet te verhogen.

Lees meer
Lees meer over Winstgevendheid & omzet verhogen? Dat kan met digitale urenregistratie!

Waarom de winstgevendheid berekenen cruciaal is voor managementbeslissingen

Waarom is de winstmarge, winstgevendheid en rentabiliteit berekenen belangrijk? En hoe kan je de winstgevendheid actueel blijven monitoren?

Lees meer
Lees meer over Waarom de winstgevendheid berekenen cruciaal is voor managementbeslissingen

Koffie break met Jorrit: Customer Success Manager

In deze koffie break spreken we met onze Customer Success Manager Jorrit Meijer. Ontdek alles over hem en zijn werk bij TimeChimp.

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Jorrit: Customer Success Manager

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

 • Probeer alle functionaliteiten
  14 dagen gratis
 • Geen betaalgegevens
  nodig
 • Bepaal zelf wanneer
  je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape