Nieuwe functionaliteiten 2020
3 min

Toeslagen, Dienstverbanden en meer nieuwe mogelijkheden

Ook de afgelopen maand zijn we weer druk bezig geweest met het uitbreiden en verbeteren van TimeChimp. Grotendeels vanuit huis op dit moment vanwege de corona crisis, maar daarom wordt er niet minder hard gewerkt. Integendeel! In dit blog lees je welke aanpassingen we hebben gedaan om jouw werk weer een stukje eenvoudiger te maken.

Zo hebben we naast alle kleine verbeteringen de volgende functionaliteiten gelanceerd:

 • Dienstverbanden
 • Toeslagen (intern)
 • Mogelijkheid om omschrijving direct voor hele week in te geven
 • Verplichte omschrijving in de weekweergave mogelijk gemaakt

Samen met de nieuwe toevoegingen hebben we ook een aanpassing gedaan in het hoofdmenu. Je ziet nu ‘Teams‘ en ‘Financieel’ terug in het hoofdmenu. ‘Offertes’ en ‘Facturen’ vind je nu terug onder Financieel, samen met de tab ‘Ongefactureerd’ welke je voorheen onder ‘Overzichten’ terugvond. De reden hiervoor is dat nu alle financiële zaken onder een noemer vallen. Onder Teams vind je de twee nieuwe functionaliteiten ‘Dienstverbanden’ en ‘Toeslagen’ terug en kun je ook medewerkers beheren en een overzicht terugvinden. Deze twee opties stonden onder Beheer -> Medewerkers en Overzichten -> Medewerkers. Op deze manier heb je alle mogelijkheden wat betreft Medewerkers bij elkaar.

Dienstverbanden

Via deze nieuwe functionaliteit kun je voortaan eenvoudig contracten opstellen die je direct kunt koppelen aan (nieuwe) medewerkers. Op die manier kun je standaard contracten opmaken die je snel aan verschillende medewerkers kunt koppelen. Bijvoorbeeld een standaard contract voor 40 uur per week, of een nul-urencontract. Op die manier hoef je deze instelling niet meer per medewerker afzonderlijk te doen, dat scheelt weer werk en zorgt voor eenvoud. Daarnaast kun je per contract nu ook toeslagen toekennen over bepaalde uren.

Toeslagen

Via deze nieuwe (en veelgevraagde) functionaliteit kun je binnen TimeChimp nu toeslagen toekennen over bepaalde uren. Naast de normale overuren die je binnen ons systeem al bij kon houden, kun je nu bijvoorbeeld ook aangeven dat gewerkte uren in de avond of het weekend een bepaalde toeslag krijgen. Zo kun je dus instellen dat uren die geregistreerd worden op zaterdag bijvoorbeeld voor 150% meetellen. Je hoeft dus zelf geen berekeningen meer te maken waardoor o.a. de uitbetaling van salarissen weer een stukje makkelijker wordt.

Nieuwe mogelijkheden ‘Omschrijvingen’

Het was al mogelijk om Omschrijvingen verplicht te stellen voor de dagweergave, nu kan dat ook voor de weekweergave. Op die manier ‘dwing’ je medewerkers altijd een omschrijving mee te geven aan hun registraties, anders kunnen ze deze uren niet aanbieden. Daarnaast kun je nu in de weekweergave ook direct een omschrijving ingeven voor de gehele week. Op die manier kun je weer een stukje sneller werken.

What’s next?

De komende tijd gaan we onder andere aan onderstaande zaken werken.

 • Toeslagen uitbreiden
  Op dit moment is Toeslagen bedoelt voor intern gebruik. De volgende stap is om deze toeslaguren ook door te kunnen bereken naar jouw klant. Daarnaast werken we eraan om de toeslaguren ook door te kunnen zetten naar Nmbrs en Loket. Zo kun je jouw payrolling nog verder automatiseren.
 • Teammanager
  Binnen TimeChimp kan een medewerker door een Beheerder aangewezen worden als teammanager. Deze teammanager kan vervolgens uren goedkeuren van de medewerkers die zijn toegewezen aan zijn/haar team. Dit is geen specifieke rol zoals Gebruiker, Projectmanager, Beheerder, maar is in eerste instantie vooral bedoelt voor het goedkeuren van uren.

What’s up?

Benieuwd naar de vorige update? Lees hier meer over onze vernieuwde Engelse versie, extra talen en het kopiëren van uren/ritten/uitgaven regels. Daarnaast kun je jouw feedback altijd achterlaten op ons feedback portaal. Of je kunt hier stemmen op feedback van anderen.

Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, zoals nieuwe functionaliteiten? Dan is het handig om ons te volgen op LinkedIn en/of Facebook.

Tip: leeg regelmatig de cookies/cache van je browser. Op die manier werkt TimeChimp optimaal.

Other blogs

Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

Stephanus van Vuuren - Lees alles over het Head of Product & Development en hoe hij en zijn team TimeChimp verbeteren!

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Optimaliseer timemanagement bij consultancy's: Ontdek tijdverspillers van grote adviesbureaus en effectieve tips - Lees nu!

Lees meer
Lees meer over 8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Voorkom risico's en ontdek wat het belang is van goede databeveiliging is bij jouw digitale urenregistratie tool.

Lees meer
Lees meer over Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

 • Probeer alle functionaliteiten
  14 dagen gratis
 • Geen betaalgegevens
  nodig
 • Bepaal zelf wanneer
  je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape