Ontbrekende urenregistratie
< 1 min

Ontbrekende urenregistratie heeft grote consequenties voor adviseur

Een adviseur die voor een klant werkt moet nauwkeurig zijn uren bijhouden, voor het geval de klant de opdracht in wil trekken en de adviseur de gemaakte kosten in rekening wil brengen. Dit heeft de Geschillencommissie van het Kifid besloten, naar aanleiding van een geschil waarin een hypotheekadviseur zijn factuur moet verlagen van € 3.200 naar € 835. Een regeling bepaalde dat bij tussentijds intrekken van de opdracht, alleen de tot dan gemaakte uren in rekening zouden worden gebracht. De adviseur had zijn uren niet consistent bijgehouden en dat kwam hem duur te staan.

Geschil
De klant was bezig met het afsluiten van een hypotheek bij de adviseur in kwestie. Echter bedacht de klant zich een aantal dagen na ondertekening van de opdracht. De adviseur bracht deze klant vervolgens €2.240 (70% van het totaalbedrag van €3.200) in rekening, omdat hij al 70% van het werk verzet had. De klant ging hier niet mee akkoord vanwege verschillende redenen.

Uitspraak
De meeste redenen van de klant waren geen geldige redenen om de factuur kwijt te schelden. Waar de Geschillencommissie de klant echter wel gelijk in gaf, is dat de urenverantwoording ontbrak. Omdat de adviseur dit niet consistent had bijgehouden en omdat het uurtarief niet met de klant was afgestemd, werd dit voor hem fataal. De uitspraak werd dat de Commissie zelf het bedrag vast mocht stellen dat de adviseur redelijkerwijs in rekening had mogen brengen. De conclusie was dat de adviseur uiteindelijk nog slechts € 835 mocht factureren, uitgaande van de geregistreerde uren.

Andere

Hoe hou je je aan de planning van je project?

Lees meer
Lees meer over Hoe hou je je aan de planning van je project?

Meet the team - Shai

Lees meer
Lees meer over Meet the team - Shai

Nieuw! Maak je werk overzichtelijker met deelprojecten

Lees meer
Lees meer over Nieuw! Maak je werk overzichtelijker met deelprojecten

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape