Ontwikkelingen TimeChimp 2019
3 min

Ontwikkelingen TimeChimp in 2019

Aankomend jaar staat bij TimeChimp in het teken van grote verandering. Dit jaar gaan we namelijk de ‘2.0’ versie van TimeChimp lanceren! Op de achtergrond zijn we hier al een tijdje mee bezig, maar nu is het moment daar om er wat meer over te vertellen.

Dit blog is het startpunt van onze communicatie over 2.0 en gaandeweg zullen we jullie op de hoogte blijven houden over onze vorderingen. Wil je continu op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dan is het handig om ons te volgen op LinkedIn en/of Facebook.

Waarom een nieuwe versie van TimeChimp?

Veel van onze gebruikers zijn meer dan blij met onze tool. Als we bijvoorbeeld kijken naar de recensies dan scoren we 4,4 uit 5 en beveelt liefst 99% ons aan. Dus waarom dan een nieuwe versie van TimeChimp ontwikkelen in de vorm van 2.0? Die vraag is eigenlijk heel eenvoudig te beantwoorden: omdat we continu willen blijven innoveren en de beste tool op het gebied van urenregistratie willen zijn. Stilstand is nou eenmaal achteruitgang, zeker in het digitale landschap met cloud-oplossingen waarin TimeChimp zich bevindt. Door een nieuwe versie van TimeChimp te ontwikkelen, gebouwd op een geheel nieuwe techniek, zorgen we ervoor dat TimeChimp klaar is voor de toekomst.

Wat betreft de ontwikkeling en verbetering van functionaliteiten gaan we niet over één nacht ijs. We gebruiken hierbij onze eigen ervaring, maar uiteraard ook de feedback van onze gebruikers. Zodat we uiteindelijk nog beter aan de wensen van onze bestaande én nieuwe gebruikers kunnen voldoen. Tijdens de ontwikkeling zullen we continu feedback vergaren van bestaande gebruikers door ze bepaalde onderdelen te laten laten testen. Om op die manier tot een optimaal resultaat te komen.

Wat gaat er veranderen?

We gaan de nieuwe versie van TimeChimp stapje voor stapje introduceren, waarbij we volgens een bepaald stappenplan werken. Ook wel een roadmap genoemd. Hier zullen we binnenkort meer over vertellen. We kunnen wel alvast delen welke punten we sowieso gaan meenemen/verbeteren in TimeChimp 2.0:

 • Verbeterde performance. Dit betekent dat TimeChimp een stuk sneller zal worden op verschillende vlakken. Iets wat zeker merkbaar zal zijn wanneer je veel klanten, projecten en/of activiteiten hebt of grote exports wilt doen. Door de performance te verbeteren kunnen we ook grotere organisaties nog beter servicen.
 • Geheel vernieuwde UIX.  Hiermee doelen we op de look & feel van de tool en dan met name hoe gebruikersvriendelijk en intuïtief deze is. Wat zijn logische plekken voor bepaalde buttons? Waar laten we welke data zien? Deze aanpassingen doen we voornamelijk op basis van gebruikerservaringen en moeten zorgen voor een eenvoudiger gebruik van de tool.
 • Nieuwe functionaliteiten toevoegen en bestaande verbeteren. Hiermee willen we ervoor zorgen dat je jouw dagelijkse werkzaamheden nog beter en eenvoudiger kwijt kunt in TimeChimp. Het doel is om een maximaal overzicht te creëren met een minimale inspanning. Veel van deze aanpassingen komen voort uit de feedbacklijst waar onze gebruikers regelmatig feedback aan toevoegen.
 • Eenvoudigere én uitgebreidere beheermogelijkheden. We willen het zo makkelijk mogelijk maken om bepaalde zaken aan te passen, terwijl we je ook meer mogelijkheden willen geven als beheerder. Lijkt elkaar tegen te spreken e is ook een uitdaging, maar wel eentje waar we het volste vertrouwen in hebben.
 • Meer automatisch. Minder handmatig. Het uiteindelijke doel is om alles omtrent urenregistratie zo eenvoudig mogelijk te maken. Het is nou eenmaal geen klus waar mensen warm voor draaien, maar zorgt wel voor zeer waardevolle informatie. Door meer te automatiseren willen we de gehele workflow nog simpeler maken.

Al deze veranderingen zullen gebeuren door middel van nieuwe technologie waarin we flink geïnvesteerd hebben. Deze stelt ons in staat sneller en makkelijker te ontwikkelen. De gehele front-end en back-end worden vernieuwd en zullen klaar zijn voor de toekomst.

Hoe ziet de planning eruit?

Eind januari willen we onze roadmap presenteren. Hierin vertellen we precies wat we gaan ontwikkelen en wanneer je bepaalde zaken van ons kan verwachten. De bedoeling is om eerst een ‘light’-versie van TimeChimp te lanceren. Deze versie zal zich voornamelijk richten op het registreren gedeelte en daarom zullen we eerst gebruikers met een Basic abonnement overzetten.

Gedurende het traject zullen we samen met een testgroep alle versies testen, om zo alle kinderziektes zoveel mogelijk eruit te halen voor live-gang. En om uiteraard feedback te vergaren over welke zaken beter/anders kunnen. Na de lancering van de eerste versie van 2.0 zullen we gedurende het jaar (en daarna) blijven doorontwikkelen en nieuwe functionaliteiten toevoegen en bestaande verbeteren. Om uiteindelijk dé urenregistratie voor organisaties in Nederland en daarbuiten te worden.

Interesse om deel te  nemen aan de testgroep? Laat het ons weten via de chat of info@timechimp.com.

Other blogs

Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

Stephanus van Vuuren - Lees alles over het Head of Product & Development en hoe hij en zijn team TimeChimp verbeteren!

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Optimaliseer timemanagement bij consultancy's: Ontdek tijdverspillers van grote adviesbureaus en effectieve tips - Lees nu!

Lees meer
Lees meer over 8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Voorkom risico's en ontdek wat het belang is van goede databeveiliging is bij jouw digitale urenregistratie tool.

Lees meer
Lees meer over Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

 • Probeer alle functionaliteiten
  14 dagen gratis
 • Geen betaalgegevens
  nodig
 • Bepaal zelf wanneer
  je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape