Koppeling TimeChimp TeamValue
4 min

TeamValue kiest voor TimeChimp met directe koppeling Microsoft Dynamics 365

Bij TimeChimp geloven we sterk in de best-of-breed gedachte. Simpel gezegd houdt dit in: “schoenmaker, blijf bij je leest”. Er komen steeds meer schaalbare oplossingen op de markt die gericht zijn op één bedrijfsproces. Dit zorgt ervoor dat deze organisaties vooruitstrevend zijn op dit specifieke vlak en vooraan staan als het gaat om innovatie. Op deze manier houdt TimeChimp zich bezig met urenregistratie.

Veel organisaties kiezen er voor om TimeChimp te koppelen met de software die al in gebruik is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een boekhoudpakket of systeem voor de salariëring. Dit gaat door middel van onze koppelingen, of door zelf een koppeling op te zetten met onze API. Voor deze laatste oplossing heeft TeamValue gekozen. Hoe zij dat precies aangevlogen hebben vertellen ze hieronder. Ben je ook geïnteresseerd in een koppeling met Dynamics CRM? Neem dan contact op met ons en we kijken samen met TeamValue wat we voor jullie kunnen betekenen.

Waarom we kozen voor TimeChimp

“We hebben voor TimeChimp gekozen omdat we behoefte hadden aan een laagdrempelig, simpel en logisch systeem waarin we onze urenadministratie konden bijwerken.

TimeChimp heeft ‘gewonnen’ van de andere opties omdat het een zeer lage complexiteit heeft, zowel uren- als contractadministratie omhelst én een goede functionaliteit heeft om op de mobiele telefoon je uren te administreren. Hierdoor heeft de administratie minimaal werk (controleren van de informatie) aan inzet contracten en is het voor medewerkers makkelijk, snel en fun hun urenregistratie bij te houden.

Daarnaast waren we fan van het feit dat het een Nederlandse (toentertijd) start-up was, die fanatiek en structureel feedback ophaalde bij eindgebruikers en een track record had snel nieuwe functionaliteit toe te voegen.

Dat hebben ze ook wel laten zien in de doorontwikkeling in de jaren dat wij TimeChimp gebruiken; de customer portals zijn bijvoorbeeld een enorme verrijking gebleken. Dat het een goede keus is gebleken blijkt wel uit het feit dat we TimeChimp inmiddels al bijna 3 jaar naar volle tevredenheid gebruiken!”

Hoe de koppeling tussen CRM Microsoft Dynamics 365 en TimeChimp werkt

“Wanneer wij in MS Dynamics een sales order aanmaken en die de status geven dat deze is afgerond dan wordt automatisch deze informatie via de API aangeboden aan TimeChimp. Als de klant nog niet in TimeChimp stond wordt deze aangemaakt. Anders wordt er alleen een project toegevoegd en worden de juiste consultants toegewezen aan het project. Daarnaast sturen we de maximale uren of budgetten door zodat we hierop kunnen monitoren binnen TimeChimp.”

Hoe we die koppeling vervolgens hebben gebouwd?

“De koppeling is gemaakt als een C# .NET plugin speciaal voor Dynamics CRM. Deze plugin is geïnstalleerd en gekoppeld aan bepaalde triggers op de sales order entiteit. Wanneer deze trigger plaatsvindt dan roept de plugin met de meegekregen variabelen de REST API aan van TimeChimp en worden de entiteiten gesynchroniseerd naar TimeChimp. Binnen TimeChimp gebruiken we een veld om het Dynamics ID op te slaan zodat we bij een tweede synchronisatie de entiteit kunnen updaten in plaats van opnieuw aanmaken.”

De voordelen van de koppeling met Dynamics CRM en Power BI

“Binnen TeamValue gebruiken we Dynamics 365 Sales als CRM oplossing voor een eenduidig beeld en single point of truth. Door het hele proces vast te leggen in Dynamics 365 kunnen we veel (foutgevoelige) stappen automatiseren. Als Microsoft Gold Partner vinden we dat belangrijk, want dat doen we ook bij onze opdrachtgevers. Practice what you preach noemen we dat!

Vanuit sales registreren we onze leads en opportunities in Dynamics 365. Op het moment dat een opportunity wordt omgezet in een opdracht gebruiken we de order optie in Dynamics waarbij alle informatie op de klantkaart is vastgelegd en alle informatie wordt meegenomen. Door gebruik te maken van de Dynamics 365 plug in kun je ook e-mails koppelen aan kansen of klantkaarten waardoor je de informatie heel eenvoudig met iedereen kan delen en bespreekbaar kan maken.

Voor klanten die ook een beheer contract bij ons hebben is er een koppeling tussen Dynamics 365 en ons ticketing systeem gerealiseerd waardoor open en gesloten tickets gemeld via de portal ook op de klantkaart zichtbaar worden. Dit geeft iedereen met toegang tot Dynamics een volledig klantbeeld en voor circle sales ook inzicht in eventuele incidenten wat prettig is op het moment dat je een klant spreekt. Deze koppeling werkt dus door middel van tweerichtingsverkeer.

De koppeling zorgt voor een goede verwerking van data. Maar wat doen we vervolgens met die data? Als management wil je graag een duidelijk beeld van de stand van zaken en dus hebben we TimeChimp en Microsoft Dynamics 365 ook gekoppeld aan het Microsoft Power Platform, Power BI voor rapportages en aan boekhoudprogramma Twinfield.”

Over TeamValue

“Wij zijn TeamValue. Digital Business. Human Results.

Bij TeamValue brengen wij business en IT bij elkaar. We werken aan bedrijfskritische applicaties, hebben een passie voor data en nemen bij alles wat we doen de transformatie van een bedrijf mee. Denk aan applicaties waarop bedrijven 24/7 moeten vertrouwen. We zetten de architectuur neer, bouwen dashboards, implementeren BizDevOps, een Agile manier van werken en onze mensen werken actief mee in (project)teams om het gewenste resultaat te behalen.

Met onze eigen ‘way of work’ – The Golden Path. Dat maakt ons uniek. We verhogen standaarden, sturen vanuit real-time inzichten en leggen de focus op structurele gedragsverandering. We gaan voor echte business transformatie. En dat altijd vanuit een gezonde dosis lef!

We hebben een echte winnaarsmentaliteit. We zijn enthousiast, gedreven en soms een beetje gek. We werken vanuit vertrouwen en geloven dat mensen tot bloei komen wanneer ze worden uitgedaagd tot creatieve oplossingen te komen. We zijn eerlijk en open naar elkaar, én naar onze klanten. Samen gaan we voor het beste resultaat. Sámen, want het team staat centraal.”

Benieuwd wat TeamValue nog meer te bieden heeft? Klik dan hier!

Other blogs

Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

Stephanus van Vuuren - Lees alles over het Head of Product & Development en hoe hij en zijn team TimeChimp verbeteren!

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Optimaliseer timemanagement bij consultancy's: Ontdek tijdverspillers van grote adviesbureaus en effectieve tips - Lees nu!

Lees meer
Lees meer over 8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Voorkom risico's en ontdek wat het belang is van goede databeveiliging is bij jouw digitale urenregistratie tool.

Lees meer
Lees meer over Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape