Tips efficienter ondernemen
2 min

Tips om efficienter te ondernemen

Een bedrijf beginnen doe je niet zomaar, als ondernemer weet je dat er veel bij komt kijken. Je wilt natuurlijk zo veel mogelijk tijd besteden aan je core business en zo min mogelijk aan randzaken. Je tijd efficiënt indelen is dus essentieel. Hoe onderneem je efficiënt? Je leest het in dit blog. 

Zorg voor een goed overzicht 

Een goed begin is het halve werk. Letterlijk. Door goed overzicht te hebben, voorkom je misverstanden en chaos. Als ondernemer heb je een druk bestaan en hierdoor raak je nog wel eens het overzicht kwijt, waardoor je onnodig stress ervaart. Maak daarom een duidelijke planning voor je week, waardoor je een goed beeld hebt welke afspraken er staan en wanneer je ongestoord aan een project kan werken. Plan ook deadlines, reistijd en pauzes alvast in. Nu heb je zicht op je prioriteiten en weet je waar je aan toe bent. 

Durf te delegeren 

Jij bent de baas van je bedrijf en dan is het fijn om zo veel mogelijk bij je te houden. Delegeren is makkelijker gezegd dan gedaan, maar om efficiënter te ondernemen is het wel essentieel. Door taken te delegeren aan collega’s of externe partijen, zorg je dat je meer tijd hebt om te focussen op dat waar jij het beste in bent. Denk bijvoorbeeld aan het delegeren van de administratie, facturatie of productie. 

Gebruik slimme tools 

In onze digitale wereld zijn er heel veel verschillende tools die jouw leven als ondernemer een stuk makkelijker maken. Vooral op het gebied van administratie is een hoop tijd te winnen. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van facturatiesoftware, waardoor je altijd weet welke facturen nog openstaan en welke betaald zijn. Heb je werknemers? Bij personeelsplanning en –administratie komt ook een hoop kijken. Met de slimme tool van TimeChimp regel je urenregistratie, verlofregistratie en projectplanning in een handomdraai. 

Wees niet bang om nee te zeggen 

Als ondernemer ben je altijd aan het werk en je bent al snel geneigd om op alles ‘ja’ te zeggen, terwijl je agenda eigenlijk al vol zit. Het is heel gezond om af en toe ‘nee’ te zeggen, zo zorg je ervoor dat je overzicht houdt en je altijd genoeg aandacht hebt voor je huidige taken. Hoewel het wat onwennig kan voelen om ‘nee’ te zeggen, is het wel zaak om het te doen. Het is namelijk ook belangrijk om af en toe tijd over te hebben om te kunnen ontspannen. 

Other blogs

Digitale of Automatische Urenregistratie: Wat is beter voor je Bedrijf?

De mogelijkheden van digitale en automatische urenregistratie. Kan automatisering de workflow van urenregistratie tot facturatie verbeteren?

Lees meer
Lees meer over Digitale of Automatische Urenregistratie: Wat is beter voor je Bedrijf?

Mobiele Urenregistratie: Een Gids voor IT Professionals

De voordelen van mobiele urenregistratie voor IT-professionals en verhoog hiermee de productiviteit van software ontwikkelingsteams.

Lees meer
Lees meer over Mobiele Urenregistratie: Een Gids voor IT Professionals

Het Nieuwe Werken: Hou grip op Digitaal Leiderschap met Timemanagement

Ontdek welke invloed ‘het nieuwe werken’ heeft op digitaal leiderschap en welke rol timemanagement hierin speelt.

Lees meer
Lees meer over Het Nieuwe Werken: Hou grip op Digitaal Leiderschap met Timemanagement

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape