Projectplanning
2 min

Tips om je dagelijkse werk makkelijker te maken

Focus houden en efficiënt werken, het is niet altijd even makkelijk. Voordat je het weet ben je afgeleid door een mailtje dat binnenkomt of je collega die je even snel nodig heeft. Hoe zorg je ervoor dat je werkdag zo goed mogelijk verloopt? We got you.

Plan je werkweek alvast in

Een goed begin is het halve werk! Zorg ervoor dat je per dag een aantal taken op de planning hebt staan. Zo heb je vanaf het begin van de week een goed idee van wat er te doen is en voorkom je dat je taken vergeet. Het is belangrijk om je week niet te strak in te plannen, dan heb je nog genoeg tijd voor ad hoc werkzaamheden. Gebruik voor je planning een tool zoals bijvoorbeeld Asana of Monday. Zo’n tool maakt het ook meteen makkelijk om afgeronde taken af te vinken.

Stel automatische e-mails in

Stuur je vaak herinneringsmails naar klanten of contactpersonen? Bijvoorbeeld om ze te herinneren om een offerte goed te keuren of ze te vragen voor een beoordeling? In de meeste mailprogramma’s, zoals Outlook en Gmail, is het mogelijk om e-mails in te plannen. Hierdoor vergeet je nooit meer je mails te sturen en hoef je er niet langer over na te denken. Easy does it!

Gebruik handige Chrome-extensies

De internetbrowsers van jou en je (kantoor)personeel draaien waarschijnlijk overuren. Om je werkdag makkelijker te maken, zijn er een aantal handige Chrome-extensies. Denk bijvoorbeeld aan tools die je helpen te focussen, zoals Forest of een extensie die ervoor zorgt dat je computer snel blijft als je veel tabs open hebt staan. Het is ook slim om een extensie te installeren die je herinneringen stuurt, bijvoorbeeld om je uren te registreren of je declaraties in te dienen. 😉

Zorg voor genoeg afleiding

Work hard, play hard. Dat geldt niet alleen buiten werktijd, want het is ook belangrijk om goed te ontspannen tijdens je werkdag. Het is (helaas) niet haalbaar om constant super gefocust te zijn op je werkzaamheden. Wees daarom niet te streng voor jezelf en las regelmatig een pauze in. Loop even een rondje door kantoor en maak een korte wandeling na de lunchpauze. Zo zorg je ervoor dat je genoeg tijd tussen je werkzaamheden hebt en je je tijd zo goed mogelijk benut.

Maak je werkdag makkelijker met TimeChimp

Probeer gratis

 

Other blogs

Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

Stephanus van Vuuren - Lees alles over het Head of Product & Development en hoe hij en zijn team TimeChimp verbeteren!

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Optimaliseer timemanagement bij consultancy's: Ontdek tijdverspillers van grote adviesbureaus en effectieve tips - Lees nu!

Lees meer
Lees meer over 8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Voorkom risico's en ontdek wat het belang is van goede databeveiliging is bij jouw digitale urenregistratie tool.

Lees meer
Lees meer over Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape