tools efficienter en sneller werken
2 min

5 tools om efficiënter en sneller te werken in 2020

Wil jij in 2020 efficiënter én sneller werken als ondernemer? Dan zijn er allerlei zaken die je kunt veranderen in je werkwijze. Hoe jij als persoon in elkaar steekt en wat je valkuilen of juist krachten zijn weten wij natuurlijk niet.  Maar wat wij wél weten, is dat er tientallen tools op de markt zijn die jouw leven als ondernemer een stuk makkelijker maken! We hebben er vijf voor je op een rijtje gezet.

LastPass

LastPass is een handig programma voor wachtwoordmanagement. Je kunt het programma als extensie in je browser installeren om wachtwoorden op te slaan en te gebruiken. Met één hoofdwachtwoord krijg je toegang tot de hoofdkluis, waar al je wachtwoorden in staan opgeslagen. Bovendien heb je de mogelijkheid om met LastPass wachtwoorden te delen, bijvoorbeeld met je collega’s. En als je niet al je wachtwoorden hoeft te onthouden, werk je een stuk sneller!

Mobiele app voor urenregistratie

Veel ondernemers werken al met urenregistratie. Dat is handig, omdat je precies kunt bijhouden hoeveel uur je aan bepaalde projecten werkt en zo het overzicht behoudt. Alleen kan urenregistratie wel als administratieve last voelen als het niet op een efficiënte en snelle manier gedaan kan worden. De mobiele app van TimeChimp maakt daar een einde aan. Dankzij de app kun je snel en eenvoudig op je mobiel of tablet uren, ritten en uitgaven registreren; waar of wanneer je maar wilt!

ManyChat

Als je een onderneming hebt die goed loopt en met een eigen website, zul je vast merken dat je met regelmaat wordt benaderd door klanten met vragen. Voor sommige vragen is zeker persoonlijk contact nodig, maar veel vragen zouden ook automatisch beantwoord kunnen worden. Een goede oplossing is ManyChat. ManyChat is een Messenger Marketing platform waarmee je zelf chatbots kunt maken. Je kunt deze chatbots gebruiken voor de klantenservice, maar bijvoorbeeld ook voor sales en marketing. Zo creëer je ook nog eens nieuwe manieren om klanten binnen te halen en onder de aandacht te komen.

Google Drive

Een service die bij veel (maar niet alle) ondernemers al bekend is, is Google Drive. Dit systeem is erg handig voor bestandsopslag en synchronisatie. Met Google Drive kun je documenten opslaan in de cloud, zodat ze overal en vanaf elk toestel toegankelijk zijn. Daarnaast kun je gemakkelijk bestanden delen en documenten samen met anderen bewerken. Onderdelen van Google Drive zijn Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties (Google Docs).

Breevy

Als je als ondernemer veel tijd steekt in het schrijven van mails of teksten, is Breevy een aanrader. Breevy is een zogenaamde ’text-expender’. Met Breevy kun je afkortingen maken van lange woorden en zinnen. Als je in de toekomst zo’n afkorting typt, komt direct de gehele tekst tevoorschijn op je scherm. Dat scheelt een hoop tijd en dus ook geld voor jou als ondernemer!

We hopen dat bovenstaande tools ervoor zorgen dat jij in 2020 efficiënter en sneller aan de slag kunt als ondernemer. Veel succes!

Other blogs

Verschil tussen doel, doelstelling en resultaat in projecten

Ontdek het verschil tussen doel, doelstelling en resultaat in projecten en kijk naar ons voorbeeld over hoe dit in de projectplanning zit.

Lees meer
Lees meer over Verschil tussen doel, doelstelling en resultaat in projecten

Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Ben je benieuwd hoe je precies je bedrijfsresultaat (EBIT) berekent en wat het verschil is tussen EBIT en EBITDA? Lees dan snel ons blog!

Lees meer
Lees meer over Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Koffie break met Stijn: Brand Manager

Ontdek hoe Stijn Van der Gragt is uitgegroeid van een UX-stagiair tot een creatieve duizendpoot en uiteindelijk Brand Manager bij TimeChimp.

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stijn: Brand Manager

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape